Éjjeliszekrény versus lerakó asztal

2017.06.27.

Az ágy melletti tároló az egyik legjobb példa arra, hogy egy bútor kiválasztásánál egyformán fontos a funkció és a design. Hiába van például egy tökéletesen szép lerakóasztal az ágy mellett, ha nem éred el kényelmesen az éjjeli lámpa kapcsolóját, ugyanakkor attól függetlenül, hogy az éjjeli szekrény mindent elnyel, nem biztos, hogy megjelenésében is öltözteti az enteriőrt.

Talán benned is felmerül a kérdés, hogyan találhatod meg a számodra ideális darabot. Mai bejegyzésemben arról olvashatsz, milyen szempontokat ajánlott figyelembe venni választáskor:

Magasság

A legjobb esetben az éjjeli lerakó egy magasságban van az ágymatrac felső síkjával, így kényelmesen hozzáférsz a rajta elhelyezett dolgokhoz. Persze nem minden esetben van lehetőség arra, hogy a két bútor szintben legyen, azt viszont ajánlott elkerülni, hogy az ágy melletti bútordarab a matracnál alacsonyabban legyen.

Méret

A kiváló összkép alapja, hogy az ágy és a vele együtt megjelenő kisbútorok méretei arányban vannak egymással. Gondolj csak bele, milyen bután mutathat egy széles ágy mellett az aprócska lerakó asztalka és fordítva.

Világítás

Az ágy melletti hangulatvilágításra és jelzőfényre számos megoldás van. Ha egy asztali lámpa mellett teszed le a voksodat érdemes olyan modellt választanod, aminek a vezetékén találod a kapcsolót, így elkerülheted, hogy közvetlenül a lámpa fényébe kelljen nézned elalvás előtt. A lámpa akkor mutat tökéletesen, ha mérete körülbelül a lerakó asztal 1/3-a.

Tárolás

Az éjjeliszekrény tökéletes arra, hogy elnyelje az olvasószemüveget, a gyógyszereket, a zsebkendőt és az egyéb apró kacatokat, melyek éjjel is kéznél kell, hogy legyenek. Abban az esetben, ha szeretsz minden apróságot elrejteni érdemes a hagyományos éjjeliszekrény mellett döntened, viszont jó, ha tudod, egy kecses lerakóasztalka sokkal könnyedebb, légiesebb hangulatot ad a szobának, mint a teljesen zárt társai. Azok számára, akik egyaránt ragaszkodnak az éteri megjelenéshez és a tárolás megoldásához, megoldás lehet, egy kecses lábon álló, kis fiókkal ellátott darab. 

Stílus

Ahogy a bevezetőmben is említettem a funkció mellett egyaránt fontos a design is, éppen ezért megfontolandó, hogy milyen hangulatot, üzenetet szeretnél közvetíteni a hálószoba megjelenésével. Az ágy két oldalán elhelyezett, egyforma kisbútorok az egységességet, kiegyensúlyozottság érzését sugározzák. Abban az esetben, ha két különböző modell mellett döntesz játékos, izgalmas hangulatot teremthetsz. Ajánlott, hogy a bútorok között legyen egy összekötő kapocs akár színben, akár formában vagy akár anyaghasználatban. Ha már az anyaghasználatnál tartunk: ha te például az a típus vagy aki éjjel egy pohár vízzel a fejed mellett alszol, akkor jobban teszed, ha a tömörfa bútorok helyett mást részesítesz előnyben, ugyanis a pohár talpára kerülő folyadék foltossá teheti a tömör fát.

 

További információért és inspirációért látogassatok el folyamatosan megújuló bemutatótermünkbe, ahol számos izgalmas darabbal várunk Benneteket sok szeretettel.

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: előzetes időpontegyeztetés szerint

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Anita
interior designer    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                              +36-20/611-9811

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Cimkék: : Tonin Casa, Calligaris, Cattelan Italia, Alf Da Fre

Nyomtatás Email

Vendégvárás felsőfokon

Vendégvárás felsőfokon

Végre Májust írunk, mindössze másfél hónap...
Bővebben

Anyák Napi ajándékötletek

Anyák Napi ajándékötletek

 2016.04.28. Az anyák megünneplésének...
Bővebben