20
jan

PHILIPPE STARCK

A 20. századi design történetében kevés olyan univerzális tehetségű formatervező született, mint az extravagáns megjelenésű Philippe Starck,  aki nem csupán zseniális tervező, hanem korunk egyik sztár designere is

Neve brand-é vált, munkájáért a legnagyobb designcégek versengenek, köztük a olyan világvezető márkák, mint a Duravit, Driade, Disforma,  Alessi, Axor, Kartell, vagy a Vitra.

A leghíresebb design magazinok folyamatosan foglalkoznak  bohém, színes egyéniségével épp úgy, mint egyedülálló megjelenésű alkotásaival. Sokrétű palettáján csaptelepek, fürdőkádak, étkészletek, táskák, konyhai kiegészítők televízió, vagy épp utcai padok épp úgy találhatók, mint amennyire jól cseng neve a kreatív belsőépítészet, a  szállodabelsők, irodaházak, apartman- és családi házak világában is.

Starck  a racionális és innovatív mérnök, illetve a szárnyaló művész elképesztő keveréke akit egyszerre mozgatnak ösztönös, elementáris erők. Tárgyai azonnal felismerhető, provokatív, humoros, és nem egyszer teátrális alkotások, melyek makulátlan funkcionalitása a minden esetben tetten érhető a hétköznapok világában.