26
febr

KARIM RASHID

KARIM RASHID az amerikai  Time magazin szerint ma, a világ egyik legismertebb és legelismertebb ipari  formatervezője.

Az Angliában, majd később Kanadában nevelkedett egyiptomi születésű designer, tanulmányait az ottawai Charleton egyetem formatervezői szakán végezte. Jelenleg  New Yorkban él, ahol a 90-es elejétől vezeti saját design stúdióját. Összetéveszthetetlen stílusa, az a neonos szín- és lágyan ívelt formavilág, melyet ő egyszerűen „érzéki minimalista” stílusként aposztrofál.

Látásmódja, és tervezői attitűdje összetéveszthetetlen kézjegyként jelenik meg tárgyain, melyek a ma vizuális élményén át mutatják az utat, a távoli jövő, organikus tárgykultúrája felé.

Első sikerét 1996-ban, GARBO & GARBINO névre keresztelt papírkosaraival aratta, melyek akkor szokatlan színeikkel és formájukkal azonnal a kortárs design örök darabjaivá váltak.

Az azóta eltelt, közel 15 év alatt mintegy 3000 design tárgy került ki kezei közül, melyek közül számos, állandó gyűjtemény részét képezi olyan neves múzeumokban világszerte, mint pl. a Museum of Modern Art New Yorkban és San Franciscoban, vagy a Pompidu Központ Párizsban.

Folyamatosan tervez a világ legnagyobb márkáinak felkérésére, a divat és parfüm világától indulóan, laptopokon, lámpákon, kiegészítőkön át, fürdőszobai és lakberendezési termékekig számos területen.

pátaelszívó