07
máj

8 HASZNOS TIPP KERTI BÚTOR VÁSÁRLÁSHOZ

2016.04.21.    

A tavasz beköszöntével egyre gyakrabban fordulhat meg a gondolat a fejedben: hogyan tegyem kényelmesebbé és szebbé kertem, teraszom? Napról-napra többen térnek be hozzánk, tanácsot kérni, hogyan érdemes kültéri bútort vásárolni.
Fontos, hogy a külső terek kialakítása legalább annyi figyelmet érdemelnek, mint egy szoba berendezése. Egy jól megtervezett külső térrel ugyanis kitágíthatod élettered a nyári szezon idejére.
Mielőtt azonban az első kellemesen meleg napsugarak hatására hirtelen felindulásból vásárolni kezdesz, figyelmedbe ajánlom az alábbi sorokat:

  1. Készíts számvetést arról, milyen funkciót szeretnél adni a külső tereknek. Szívesen látod vendégül népes vagy kevésbé népes családod? Vagy inkább a napozás szerelmese vagy? Esetleg jól esik a szabad levegőn izgalmas könyveket bújni?

 

Varaschin

varaschin

varaschin

2. Foglalj helyet. Mielőtt bármit megvásárolsz, próbálj ki minél több modellt, hogy megtaláld a számodra legkényelmesebb darabokat. A megjelenés és design mellett nagyon fontos a komfort, hogy akár az éjszakába nyúló kerti partikon ne csak a látvánnyal, hanem a kényelemmel is elkápráztasd vendégeidet.

3. Válassz könnyen tisztántartható, egyszerűen tisztítható darabokat, hisz megfelelő karbantartással a kültéri bútorok hosszabb ideig őrzik meg szépségüket.

A megfelelően felületkezelt alumínium, a műanyag és a PVC termékek nagy előnye, hogy az ezekből készített bútorok, rendkívül könnyűek, kedvező áron beszerezhetőek és egyszerű kezelni őket.

Ethimo

Ezzel szemben a kovácsoltvas és fémszerkezetű súlyos modellek nehezen mozgathatók, kevésbé állnak ellent az időjárás elemeinek, ugyanakkor rendkívül szépek, romantikus hangulatot kelthetnek.

Ethimo

A rattan bútorok könnyűek, gondos felületkezelés esetén néhány szezon erejéig időjárásállóak, használatukkal a természet közeli élmény fokozható.

rr6

rr9

rr8

kültéri bútor

A testes, fából készült kültéri bútorok, az idő múlásával érnek be és mutatják meg valós szépségüket. Ha fából készült darabokra vágysz, megéri a magasabb árkategóriás teakfa, cédrus, vörösfenyőből készült modelleket választani.

Ethimo

Ethimo

A hagyományos anyaghasználat mellett, olyan új fejlesztésű, időtálló anyagok is megjelentek, mint a HPL (ami egy nagy nyomáson laminált szintetikus gyanta és faalapú anyag keveréke) vagy a kvarc és poliészter tartalmú „SILSTONE”, amelyből asztallapokat készítenek.

Vondom

4. Érdemes átgondolnod a rendelkezésedre álló tárolási lehetőségeket. Bár az új fejlesztésű anyagok már kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, tartósságuk védelmében nem árt, ha – főleg – a téli időszakban védett helyen tudhatod őket.

5. Játék a színekkel. A formák mellett a színek is nagy szerepet játszanak a stílus és a hangulat megteremtésében. Amíg a természetes anyagok, a föld színek és a klasszikus formavilág eleganciát sugároznak, addig az élénk színek és játékos formák használatával izgalmas hatást érhetsz el.

Vondom