07
máj

ANYÁK NAPI AJÁNDÉK ÖTLETEK

2016.04.28.    

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepeket tartottak Rheának, az istenek anyjának és vele együtt az édesanyáknak. Később az 1600-as években, Angliában, az ünnep vallási töltetet is kapott. Akkoriban még a családjuktól távol lévő szolgálók is szabadnapot kaptak, hogy a napot édesanyjukkal tölthessék.
Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. Mindmáig ünnepként tartjuk az édesanyák köszöntését, amelyet apró ajándékok jegyében évről-évre emlékezetessé tehetünk számukra.
Csokorba gyűjtöttünk pár ötletet mivel is lepheted meg Édesanyád a jeles alkalomra.
Ha az Ünnepelt kedveli az időtálló, ikonikus darabokat, szabadidejét szíveset tölti a konyhában, akkor biztosan könnyes szemmel fogad egy Kitchen Aid Artisan robotgépet, mely már 1924 óta hódít a háziasszonyok körében. Ez érthető is, hisz ezzel a modellel a piskótáktól kezdve a fagylalton keresztül egészen a házilag készített száraztésztákig, darált húsokig, szinte bármit elkészíthet a család számára.

[foogallery id=”4227″]

Egy anya nem csak saját, de családja, szerettei egészségével is törődik. Szívesen támogatnád ebben? Akkor nektek találták ki a Russell Hobbs 3 in 1 Ultimate gyümölcscentrifugát, mely segítségével könnyedén készíthettek ízletes turmixot, gyümölcslevet és a tápanyagok, vitaminok sem vesznek el a kipréselt gyümölcsökből, leturmixolt zöldségekből.

Az 1952-ben olasz üvegfúvók által alapított IVV széles termékpalettájáról minden stílus követője számára találhatsz az alkalomhoz illő ajándékot, legyen szó hétköznapi terítékről, vagy az ünnepi asztal ékköveiről, vázákról, apró lakásdekorációkról vagy akár lámpákról.

A Bar Lounge letisztult vonalvezetésű poharai a hét minden napján megállják helyüket az asztalon, míg az elegáns, lenyűgöző Glamour vázákra pillantva a divat és a luxus szavak juthatnak eszedbe. Bármelyik választással nagy sikert arathatsz!

A neves holland Zenza szülőanyja, Karin 22 évesen inspirációt gyűjteni utazott Egyiptomba. Az afrikai országból az anyagmintákon és tapasztalatokon felül egy óriási szerelemmel a szívében tért vissza otthonába. A mára népszerűvé vált, manufakturális cégét egyiptomi férjével, családi vállalkozásként működteti.  Kifinomult, dekoratív, Marrakesh kultúráját idéző kollekcióit az arab világ művészete ihleti. A friss, üde színek, nemes anyagok, letisztult formák, gondos kezek által megmunkált fémek, puha textileknek köszönhetően meghitt hangulatot teremthetsz vele. Tuti öröm minden anyai szívnek…

Annak, aki elkötelezett szerelmese egy-egy formatervezésnek, jó szívvel ajánljuk az Alessi La Stanza kollekciót. A tervező, Mario Trimarchi, a mediterrán meleg szél, azaz a Sirocco éteri könnyedségét kelti életre gyűrű, fülbevaló, nyaklánc, gyümölcstál, tálca, virágkaspó és asztali lámpa formájában.

Ha valami elegáns, ugyanakkor praktikus ajándékkal szereznél örömet Anyukád számára, remek választás lehet a Miriam Mirri tervezte, szív alakú To bögre, Big Love mokkás kanál, vagy az Acacia mézcsorgató is. A Marcell Wanders gazdagon díszített, virágos, barokkos étkészlete a családi ünnepek sztárja lehet.
Bízunk benne, hogy ötleteinket hasznosnak találod és sikerül valami igazán szép ajándékkal meglepned Édesanyád Május első vasárnapján. Várunk szeretettel a „The Showroomban” ahol személyesen is szívesen segítünk megtalálni a tökéletes ajándékot.