07
máj

BETON A LAKBERENDEZÉSBEN

2017.03.31.    

A beton ma már több, mint egy szükséges szerkezeti elem ezért felületi minősége is egyre fontosabb szerepet kap. A minőségi követelményeknek a látszóbeton felel meg leginkább, mely kialakításához célirányos tervezés szükséges. A speciális összetételű látszóbetont betontechnológus tervezi, a megkötéséig az anyagot a zsaluhéj tartja össze. Látszóbeton készítésekor különösen fontos a technológiai előírások betartása – ami hozzájárul a beton esztétikai értékéhez is.

A reneszánszát élő beton letisztult semleges anyag, felületi mintázata semmihez sem hasonlítható, minden egyes kiöntött elem egyedi struktúrát kap. Nagy előnye, hogy bármely enteriőrbe beilleszthető, semlegességének köszönhetően remek háttér, ugyanakkor megjelenésével öltözteti a teret.

Amíg meleg anyagokkal, fával, textilekkel kombinálva szép kontrasztok születhetnek, addig fémekkel és/vagy üveggel férfias összhatás érhető el.

A beton alkalmazása egyre népszerűbb a konyhában és a fürdőszobában is, beszéljünk akár csak egy munkafelületről vagy akár egy teljes bútorról:

(Csapatunk is szívesen dolgozik betonnal, ennek egyik remek példája a bemutatótermünkben kiállított saját fejlesztésű technológiával készülő konyha, melyet a Gorenje, Philipp Starck kollekciójának magyarországi premierjére készítettünk el.)

(Egyik legkedvesebb projektünk egy Gellért-hegyi otthonban megvalósult gyönyörű beton pult, mely szintén a saját fejlesztésű technológiával készült.)

A natúr, csiszolt vagy éppen festett formában megjelenő beton felületek, ma már a padló és a falburkolaton túl a mennyezeten, a bútorokon, a világítási eszközökön és a kisebb-nagyobb kiegészítőkön egyaránt visszaköszönhetnek.

Ha további inspirációra vágysz, látogass el bemutatótermünkben, büszkén mutatjuk a The Showroom kivitelező csapata által elkészített betonkonyhát is.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15