07
máj

BŐRBÚTOR ÁPOLÁSA

2016.10.03.    

Bőr bútort vásárolni az otthonodba valódi befektetés, ezért ápolására ajánlott figyelmet fordítani. Mielőtt megijednél: a bőr bútorok gondozása sem bonyolultabb, mint bármely egyéb darabé, tanácsos viszont néhány ökölszabályt betartani. Hogy mik ezek? Ha tovább olvasol, megtudod…

A két legfontosabb:

  • A bőr borítású bútorokat ajánlott a közvetlen napsütéstől és a szélsőséges hőmérséklettől megvédeni. – A valódi bőr bútorok ideális körülményei az 55-56%-os páratartalom és 12-30 Celsius fok közötti hőmérséklet.

Amennyiben a következő tanácsokat is megfogadod, bőr kárpitozású bútoraid szépségét hosszútávon is élvezheted.

  • Rendszeres tisztán tartás

A bőr kárpitozású bútorok fényességét a heti rendszerességgel történő száraz törlőkendővel történő portalanítással hosszú ideig megőrizheted.

  • Paraffin olajos – mértékkel – félévente egy alkalommal

Ha úgy gondolod, hogy a gyakori méhviaszos ápolással örökkön és örökké csillogó marad kedvenc bőrbútorod, akkor nagyon messze állsz az igazságtól, ugyanis a viasz vonzza a port és az egyéb szennyeződéseket. A legjobb, amit tehetsz, h félévente egyszer paraffin olajos gyengéd bőrápoló szerrel felpolírozod a bőrt.

  • Folttisztítás okosan

A bútorbőrre került szennyeződéseket ha egy mód van rá azonnal töröljük le, a felületet soha ne dörzsöljük durván. A folyadékot itassuk fel, a foltot pedig speciális bőrtisztítóval és ne a hagyományos háztartási folttisztító-szerekkel próbáljuk eltávolítani. A szennyeződést körkörös mozdulatokkal a folt külsejéről haladva a közepe felé haladva itassuk fel, vagy tisztítsuk meg.

Az elhanyagolt, kifakult bőrök állapota bőrbalzsammal, színezett ápolókrémek segítségével javítható.

Ha további információra van szükséged, esetleg szakértő, kárpitos mesterek által készített bőrtisztító folyadékot szeretnél beszerezni, fordulj hozzánk bizalommal segítünk neked abban, hogy a megfelelő védelmet tudd nyújtani bútoraid számára.

A megszokott nyitva tartási időben várunk szeretettel bemutatótermünkben.

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15