07
máj

DOHÁNYZÓASZTAL VS LERAKÓASZTAL

2016.06.06.    

Egy szupermodell rúzs nélkül? Nem az igazi, ahogy a nappali lerakó asztal vagy dohányzó asztal nélkül… mutatós, de vele együtt válhat tökéletessé !

Ezek a darabok mindamellett, hogy egy csipetnyi pluszt adnak a térhez számos egyéb funkciót is betölthetnek. Hogy mit? Alkalmasak például csemegék és italok tálalására, könyvek és magazinok tárolására, de hasznosak lehetnek egy társasjátékkal töltött, könnyed este folyamán is.

Az ügyfeleinkkel történő beszélgetések során gyakran vetődik fel a kérdés: mi a különbség a dohányzó- illetve a lerakó asztal között?

A válasz rendkívül egyszerű:

A dohányzó asztal általában nagyobb – szélesebb – méretekkel (legalább 50-60 cm) rendelkező, hangsúlyosabb darab, többségében tároló funkcióval ellátva, melyet a nappaliba a kanapé és a fotelek közé helyezünk. Alakja lehet kerek, szögletes, négyszögletes, ovális vagy éppen amorf is – kinek hogy tetszik.

A lerakó asztal kisebb – 40-50 cm szélességű, átmérőjű – filigrán darab, melyet leggyakrabban bármely ülőbútor oldalára helyezhetünk, ezzel teret adva a közlekedésnek, esetleg egy attraktív szőnyeg hangsúlyozásának. Egyre divatosabb helye van a hálószobába is, ha nincs szükségünk fiókkal rendelkező éjjeliszekrényre.

Most, hogy a különbséget tisztáztuk, nézzük, milyen nézőpontok alapján választhatjuk ki a szobánkhoz, stílusunkhoz, pénztárcánkhoz leginkább passzoló darabot.

Akárcsak az alapbútoroknál, ebben az esetben is megfontolandó milyen funkcióra van szükség. Könyveket, magazinokat tárolnál rajta? Esetleg gyakran fogadsz vendégeket és a nekik készült csemegéket, hűsítőket tálalnád az asztalon?

A tökéletes választáshoz egy mérőszalag és ragasztószalag segítségével érdemes lemodellezni mekkora asztal vagy éppen asztal kompozíciónak jut hely a szobában. Fontos, hogy kényelmesen és balesetmentesen használhasd a nappalit.

Nem is gondolnánk, hogy az ilyen apró bútorok helytelen méret, vagy épp formaválasztása mennyire el tudja rontani az összképet. Ha a lemodellezés ellenére is bizonytalannak érzed magad, a „The Showroom” csapatánál számíthatsz a tanácsra.

Grandiózus terekben rendkívül mutatós lehet, egy, a nagyméretű kanapé kompozíció elé helyezett asztalkompozíció vagy a két egymással szembenéző kanapé közé elhelyezett két egymással passzoló dohányzóasztal.

Azok számára akik, gyakran fogadnak vendégeket, esetleg kevésbé ügyesek vékony peremmel készült dohányzó- és lerakó asztalkát ajánlunk, így ha véletlenül kilöttyen egy kis bor, akkor sem történik nagyobb baj.

Attól függetlenül, hogy kiegészítő bútorról van szó, a dohányzóasztal magassága fontos tényező a kiválasztás során, ideális esetben ez nem haladja meg a kanapé ülésmagasságát, ugyanis ülőhelyzetben így tudod kényelmesen letenni az olyan kezedben lévő tárgyakat, mint a pohár.

A funkció, a forma és a méretek mellett az anyagkiválasztás sem utolsó szempont. A fém-üveg kombinációja légies és elegáns atmoszférát teremtenek, kitűnő választásnak bizonyulnak kisméretű terekben, illetve akkor, amikor „meg akarod mutatni” a szőnyeged.

Egy rusztikus natúr tölgy asztal jól illik például egy country stílushoz, amíg a filigrán, bútorlapból készített, festett modellek a modern hatást keltik.

Könnyed, és légies lesz az enteriőr, ha a kanapé elé kerülő dohányzóasztal fém lábbal, üveg asztallappal készül.

 

Ha további inspirációra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Segítőkész, hozzáértő kollégáink várnak szeretettel bemutatótermünkben.

 

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján