07
máj

FÓKUSZBAN A SZŐNYEG

2016.09.26.    

A tér egyik legmeghatározóbb eleme a szőnyeg, mely textúrájával, színével, mintájával nagyban befolyásolja az enteriőr hangulatát. Ebből kifolyólag kiválasztása figyelmet érdemel.

Mindenek előtt jó tisztába jönni a felhasznált anyagok tulajdonságaival, minőségével és lehetőségeivel. Lássuk, milyen szőnyegek közül válogathatunk:

Gyapjú: Erős, rugalmas anyag, ami bátran használható nagy forgalmú terekben is. Bár könnyen koszolódik, ugyanakkor a tisztítószerekre jól reagál és tisztítás után rövid idő alatt szárad. Természetes mivoltának köszönhetően környezetbarát. Lángálló. Árfekvése magas.

Nylon: az egyik legnépszerűbb rost anyag, ami szerkezeti tulajdonságainak köszönhetően széles szín és textúra szortimentet tesz lehetővé. Nagy kopásállósággal rendelkezik, így nagy forgalmú terekben is bátran alkalmazható. Rendkívül rugalmas anyag, ami könnyedén nyeri vissza eredeti formáját.

Polyester: Jól tartja a színét. A víz alapú foltokkal szemben ellenálló, ugyanakkor az olaj alapú foltokkal nem.

Viszkóz: műselyem, olcsó, esetenként lángálló anyag viszont könnyen koszolódik és kis kopásállósággal rendelkezik. Kis forgalmú helyiségekben ajánlott használni.

Sisal: Nagy kopásállósággal rendelkező anyag, ami nagy forgalmú terekben és lépcsőkön is használható. Természetes hatást kölcsönöz a térnek és mezítláb is komfortos. Hátránya viszont, hogy a nedvességgel szemben nem ellenálló és árfekvése igen magas.

Az olyan nagy forgalmú helyiségbe, mint a szélfogó, közlekedők esetleg a konyha ajánlott lapos, vékony könnyen tisztán tartható darabot választani.  Nappaliba a puha szálú, könnyedén tisztán tartható modellek között érdemes választani, ahol napközben a gyermekek is szívesen játszanak.

A hálószobában bátran jelenhetnek meg a magasszálú és a shaggy szőnyegek, míg a gyermekszobában inkább a kényelmes, puha közepes szálú, könnyen tisztántartható modelleket ajánlott előnyben részesíteni.

Az allergiásoknak, légúti megbetegedésekben szenvedőknek sem kell lemondaniuk a szőnyegpadló nyújtotta komfortról. Ugyanis a fejlett gyártási technológiáknak köszönhetően léteznek olyan természetes alapanyagú (kókusz, kukorica, bambusz, tengeri fű) szőnyegek, melyek szálai utólagos kémiai kezelésen esnek át, melynek köszönhetően a szennyeződéseket megkötik, így azok könnyen eltávolíthatók és nem terhelik a helyiség levegőjét többé.

Ha úgy érzed szakértő segítségre van szükség a család életviteléhez leginkább passzoló szőnyeg kiválasztásához, fordulj hozzánk bizalommal, várunk szeretettel bemutatótermünkben.

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15