07
máj

FÓKUSZBAN A TÜKÖR

2016.07.25.    

Mai bejegyzésem egy találós kérdéssel kezdem:

Mi lehet az? … Több, mint dekoráció. A kis terekben növeli a tágasságot. A sötét szobát világosabbá teheted vele. Nem utolsó sorban, figyelmeztet, ha elkenődik a rúzsod. Mindehhez azonban szükség van egy falra is, amire felfüggesztheted, aminek neki támaszthatod.

Igen! Ezúttal, fókuszban a tükör.

Ez a rendkívül praktikus dekoráció könnyen a szoba fókuszpontja lehet, ha a választás, elhelyezés során figyelembe veszel néhány fontos tényezőt. Hogy mik ezek? Íme:

Tudtad például, hogy egyes tükrök alkalmatlanok a felfüggesztésre? Ezért érdemes vásárlás előtt érdeklődni a rögzítés lehetséges módjairól, nehogy olyan darabba szeress bele, amely nem passzol elképzelésedhez.

 

Ha további inspirációra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Segítőkész, hozzáértő kollégáink várnak szeretettel bemutatótermünkben.

Egy déli fekvésű nappaliban, az ablakkal szemben elhelyezett tükör meghitt hangulatot teremthet. Ugyanakkor, egy hálószobában praktikusabb lehet az ablakkal szomszédos falon elhelyezett változat. Az étkezőben – esetleg egy, a kandalló fölé függesztett tükörrel drámai hatás érhető el, főleg ha egy látványos csillárral párosul. Az előtérben már-már nélkülözhetetlen egy nagyméretű tükör, mely amellett, hogy „segít” az öltözködésben, tágasabbá teszi az apró méretű helyiséget is.

Az ideális tükör kiválasztásakor – csak úgy, mint az alapbútorok esetében mindenek előtt a méretet érdemes meghatározni. Ha már a rendelkezésre álló falfelület mérete tisztázódott, jöhet a forma kiválasztása. Amíg a díszes keretű sík tükrök a tradicionális hangulatot teremtenek, addig térhatású, geometrikus formák a modern hatást erősítik.

A választott keret nagyban befolyásolhatja a tükör stílusát. A keret nélküli, vagy éppen egy vékony fa, fém vagy műanyag keret remek kiegészítője a modern, letisztult tereknek. A hangsúlyos, vastag színes, mintás esetleg mozaikkal kirakott tükrökkel pedig drámai hatás érhető el.

Ha egy dekoratív, színes keret mellett döntenél, figyelj arra, hogy a szoba egyéb kiegészítői is összhangban legyenek vele – és egymással.

Ha további inspirációra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal. Segítőkész, hozzáértő kollégáink várnak szeretettel bemutatótermünkben.

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján