07
máj

FÓKUSZBAN AZ ÁGY

2016.09.12.    

Tudtad, hogy életünk egy harmadát alvással töltjük? Néhány napos alváshiány után komoly pszichés zavarokat figyelhetünk meg magunkon: nem tudunk koncentrálni, ingerültebbek lehetünk, nehezebben végezzük el a rutinfeladatokat is. Az alvás azon túl, hogy pihentet regeneráló hatással van az agy működésére, erősíti az immun- és idegrendszert. Többek között emiatt is érdemes figyelmet fordítani az ideális ágy és matrac kiválasztására.

Az ideális ágy azon túl, hogy összhangban van otthonod stílusával, kényelmes, pihentető alvást is kell, hogy biztosítson számodra.

Az ágy komfortosságát a könnyű tisztán tarthatóság, könnyed kezelés tovább növeli. Ma már léteznek olyan mechanikák, melyek alkalmazásával az ágyazás sem rémálom többé. A felnyitható ágyak hatalmas előnye a nagyméretű extra tároló hely, melyet a gázrugóval ellátott szerkezetnek köszönhetően egy laza mozdulattal nyithatunk.  Ez a gázrugós megoldás kétféle variációban érhető el:

  • az egytengelyű emeléssel nyitható dynamic mechanika
  • valamint a kéttengelyű mozgatással, kényelmesen nyitható maverick mechanika.

Ez utóbbinak az ágy könnyed felnyithatósága mellett, nagy előnye a matrac horizontális irányú emelhetősége, ami kényelmessé teszi az ágyazást, alkalmazásával hajolgatás és a nehéz matrac emelgetése nélkül könnyedén helyezheted fel a lepedőt az ágyra.

A pihentető alváshoz elengedhetetlen, hogy megtaláld az alkatodhoz, alvási szokásaidhoz megfelelő matracot. Hogy mik közül választhatsz? Íme:

Biomatracok

Természetes alapanyagokból készül, ezzel csökkenti az allergia kialakulását és fejlődését. Biomatrachoz válassz mosható huzatot.

A biomatracok piacán a legnépszerűbbek a latex (gumi) és kókuszmatracok. A latex matracok szerkezete légáteresztő, így nagyon jó szellőzést biztosít és optimális higiénés körülményeket teremt. A kókuszmatracok az előzőhöz hasonlóan jó légáteresztő képességgel rendelkeznek, így allergiások és légúti betegségben szenvedők is bátran használhatják.

Rugós matracok

A régebbi generációs bonellrugós matracokat a szakemberek ma már elavultnak tartják, ugyanis a rugók megváltoztathatják az ágy alatti mágneses teret, melynek köszönhetően a legtöbb ember nem piheni ki magát rendesen. Ehhez a típusú matrachoz szükséges ágybetét is, hisz a megfelelő alátámasztás csak így érhető el.

Memóriahabos matracok

Nagy viszkoelasztikusságú polyetilén hab, mely rendkívül jó nyomáselosztási képességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően tökéletesen érintkezik a testtel és képes az izomfájdalmak enyhítésére.

Az ideális matrac megtalálására érdemes időt szánni, több szaküzlet kínálatát megtekinteni, lehetőség szerint minél többféle matracot kipróbálni. Ugyanis ha több időt töltesz el egy-egy matrac tesztelésével, nagyobb az esélye annak, hogy megtalálod a számodra legkényelmesebbet.

Te tudtad, hogy amikor egy pár két tagja között viszonylag nagy méretkülönbségek vannak, érdemes két külön matracot vásárolni? Ugyanis nagy terheléskülönbség eltorzíthatja a matracot, így ami az üzletben még kényelmes volt, otthon, használat közben már kényelmetlenné válhat.

Tudtad, hogy a nyakitáji gerincproblémát egy kemény matrac nem enyhíti? Sőt! Ilyen esetben érdemes szakértő segítségét kérni és a matrac mellé olyan speciális párnát vásárolni, ami biztosítja az ideális alátámasztást a fej számára.

Azok számára, akik a kényelmet helyezik előtérbe és le tudnak mondani az ágy alá helyezett extra tárolóhelyről, remek megoldás lehet egy boxspring ágy. Ezeknél a típusú magas, dekoratív ágyaknál a fa keretek közé rúgókat applikálnak, mely a ráhelyezett matraccal együttműködve rendkívül jó alátámasztás biztosítanak a test számára.

További inspirációra van szükséged, akkor ajánlom figyelmedbe lapozható ágykatalógusunkat (http://bit.ly/agyak). Bővebb információkért, fordulj hozzánk bizalommal, ezen a héten szeptember 15-én meghosszabbított nyitva tartással várunk Benneteket Bemutatótermünkben.

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15