07
máj

GARDROB TERVEZÉS OKOSAN

2016.11.14.    

A ruhaakasztás, a ruhák függőleges tárolásának módja a XVII. Századi Spanyolországban vált népszerűvé, amikor megjelentek a nagyobb méretű ruhásszekrények, melyek idővel egyre nagyobbak lettek és csoportosan kerültek be a hálószobába. Egy okosan berendezett gardrób praktikus, helytakarékos megoldás lehet. Speciális polcokkal, fiókokkal, fiókrendezőkkel, kosarakkal, akasztókkal minden négyzetcentimétert hasznossá tehető.

Ha a lakás paraméterei engedik a hálóval közvetlen térkapcsolatban egy külön gardróbszobát is kialakíthatunk. A szoba elrendezése lehet egysoros, 2 soros, „L” vagy „U” alakú szerencsés esetben szigettel is kiegészíthető, ami remek lehet kisebb méretű táskák, cipők, ékszerek, övek vagy akár a fehérnemű tárolására.

Az ideális gardrób kialakításának egyik alappillére, család ruhatárolási szokásainak ismerete. Nálatok mindenki külön szekrényt kap? Esetleg szezononként elkülönítve rendezitek a dolgokat? Több a hajtogatós, mint az akasztós ruhadarab? Vagy éppen fordítva?

Tudtad, hogy ruhalift használatával akár több szinten is kialakíthatsz helyet az akasztós ruhák számára? A fiókrendezők meg segítenek abban, hogy apró kiegészítőidet, pipere cuccaidat átláthatóan, ízlésesen tudd elhelyezni. Igaz, milyen praktikus?

Az akasztós modulok kialakításához 55-60 cm mély szekrényben szükséges. Ugyanakkor a törölközők, pulóverek tárolására 45 cm is elegendő. Akkor, ha a rendelkezésedre álló polcok ennél mélyebbek, kihúzható polcokkal, fiókokkal teheted kényelmesebbé a használatot. A cipők tárolását 16-20 cm polcmagassággal ajánlott megoldani.

A gardróbszobában vagy a szekrény közelében ajánlott egész alakos tükröt elhelyezni, felső világítással kiegészíteni.

A szekrény belső komfortja mellett fontos az ajtó nyitási módja is, mind a toló, mind a nyíló ajtónak megvannak a maga előnye, hátrányai. A nyílóajtó például helyigényesebb, mint a tolóajtó, ugyanakkor könnyedebben áttekinthetővé teszi a szekrény tartalmát.

Ha további ötletekre, inspirációra van szükséged, szeretettel várunk bemutatótermünkben, ahol személyes preferenciáid alapján állítjuk össze gardróbodat.

Nyitvatartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15