07
máj

A GYERTYA, MINT HANGULATFELEŐS

2016.12.12.    

kelléknek számított, ma pedig az egyik legnépszerűbb, legköltséghatékonyabb dekorációs elem az otthonokban. Néhány gyertyával könnyedén teremthetsz meghitt hangulatot, hozhatsz fényt a hideg és sötét téli délutánokba, estékbe. Egy szép gyertyatartó amellett, hogy ad egy csipetnyi pluszt az enteriőrhöz, praktikus is, hiszen megvédi a bútorokat az esetlegesen lecsepegő viasz okozta sérülésektől.

Nézzük mire ajánlott figyelni gyertya és gyertyatartó vásárlásakor:

MÉRET ÉS FORMA. Mindig válassz az alkalomhoz illő formájú és méretű gyertyát és hozzáillő gyertyatartót. Amíg egy kellemes beszélgetős estén elegendő lehet egy-egy tömbgyertyát, esetleg teamécsest meggyújtani, addig az ünnepi étkezésekhez sokkal jobban passzolnak a hosszú, elegáns gyertyák és a kecses, nemes anyagokból készített gyertyatartók.

A méretválasztékot tekintve számos lehetőség adott, formailag pedig négy nagy csoportra oszthatjuk a gyertyákat, ezek:

HOSSZÚ-VÉKONY: A hosszú, vékony, elegáns gyertyák legfőképp ünnepi alkalmak során kerülnek elő, válassz hozzájuk légies gyertyatartót.

TEAMÉCSES: az apró teamécsesek remek alapul szolgálnak egy meghitt beszélgetéshez

TÖMBGYERTYA: számos méretben, formában beszerezhető, önmagukban is megállja a helyét, de egy mutatós tálca használatával még szebb lehet az összkép.

CSILLÁRGYERTYA: hosszú vékony formája miatt az ünnepi hangulat megteremtésének elengedhetetlen darabja, a „talpán” található bevéséseknek köszönhetően biztosan áll a nemes anyagokból – általában fémből, márványból – készített talapzatokon.

A gyertyatartók remekül mutatnak az asztalon, polcon, ablakpárkányban, sőt ha elég méretesek, akár a földön is. A tűztávolságra azonban biztonságod érdekében mindig ügyelj.

Fontos hogy a gyertya az alkalom mellett, az enteriőr megjelenéséhez is passzoljon, amíg egy tradicionálisan berendezett szobában a kézműves fa, sárgaréz, fém tartók illenek, addig a modern otthonokban inkább a porcelán, kristály darabok mutatnak a legjobban.

Az ünnepi időszakban jó ötlet lehet a fahéjjal, naranccsal illatosított gyertyák választása.

Ha további inspirációra van szükséged várunk szeretettel a kandallóval, süti illattal megbolondított bemutatótermünkben, ahol megcsodálhatod és megvásárolhatod legújabb márkánk, az AYTM letisztult formavilágú kiegészítőit – többek között gyertyatartóit – is.

Ünnepi nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 10 – 19

December 10: 10 – 15

December 11: Zárva

December 17: Zárva

December 18: Zárva

December 24 – Január 3: Zárva