07
máj

A HÍVOGATÓ MEDENCE TITKAI

2016.06.13.    

Medencét tartani a kertben ma már nem számít luxusnak, lassan már minden sarkon árulnak felfújható és könnyen összeépíthető fémszerkezetes modelleket. Ha Te ezek helyett, inkább egy időtálló megoldásban gondolkodsz, kérheted szakértők segítségét egy épített medence tervezéshez, kivitelezéshez.

Egy vízzáró betonból készült medence esetében a gépészeti megoldásokon felül, az ideális burkolat megválasztása is feladhatja a leckét. Ugyanis ennek azon felül, hogy fel kell öltöztetni a csupasz szerkezetet egyéb olyan fontos szempontnak is meg kell felelnie, ilyenek például a biztonsági követelmények vagy a hatalmas víznyomással szembeni ellenállás.

Kíváncsi vagy, hogy még milyen szempontok figyelembe vételével érdemes burkolatot választani és a medence környezetét kialakítani?

Ha tovább olvasol, megtudhatod…

1. Ismerd meg a határaid…

… Legalábbis ami a büdzsét illeti. Ha sikerül behatárolni a keretet, akkor már az első lépésektől kezdve tisztában lehetsz azzal, hogy hol, milyen burkolatok között érdemes válogatnod. Az egyszerű, egyszínű csempék alacsony költségvetés esetén ideálisak, míg az összetett, mintás burkolatok magasabb költségekkel járhatnak.

2. Fő a biztonság

A medence partját használat közben, folyamatosan víz mossa, ezért a kisebb-nagyobb balesetek csúszásmentes burkolat használatával elkerülhetők.

3.Tervezz hosszútávra

A jó minőségű, időjárási viszonyoknak és a víz alatti hatalmas víznyomásnak ellenálló csempék valószínűleg magasabb áron érhetők el, hosszútávon mégis kifizetődőbb ezeket választani, mert kinek hiányzik, hogy néhány évente cserélni kelljen a medence burkolatát? Igaz?

4. Tervezés

Ha mintás burkolat mellett tennéd le a voksod, olyan üzletet érdemes választanod, ahol szakértő segítséget kapsz, esetleg 3D-s látványterveken is be tudják mutatni a medencédhez szabott lehetőségeket.

5. Minőségi csempe a medence belső felületére

A medence körüli és a víz alatti felületek különböző igénybevételnek vannak kitéve, ennek figyelembevételével használd fel őket.

6. Színválasztás

A víz alatti felületeken a kék és fehér színek megjelenítése a legnépszerűbb, melyek tisztaságot tükröznek és kiemelik a mélységet. A sötét színek kerülendők ezen a téren, mert ezek a színek csökkentik a mélység érzetet és a víz tündöklő csillogását is visszafogják…

7. Tisztán tartás

A vásárlás előtt érdeklődj arról, hogyan tudod tisztán tartani a csempét, válassz minél könnyebben karbantartható burkolatokat.

8. Felhelyezés

A vásárláskor kérj tanácsot a felhelyezés módjáról. Persze valószínűleg hozzáértők installálják majd a csempéket, de jó tudni, hogy kell-e esetleg valamilyen speciális ragasztó a felhelyezéshez stb…

9. Mozaik

Mozaikkal burkolni a medencét jó megoldás lehet, hiszen hálós szerkezetének köszönhetően még az íves szerkezetekre is egyszerűen, szépen feldolgozható. Szín és anyagválasztéka széles.

10. Mintadarab

A végső döntés előtt kérj egy színmintát, amit természetes fénynél is megtekinthetsz, így láthatod meg a burkolat valódi fényét.

A medence nem ér végett ott, ahol a víz a partot mossa… Környezetét napággyal, könnyed, kényelmes, ugyanakkor légies pihenő székekkel, és egy-egy lerakó asztallal teheted hívogatóvá, ha a kényelmet a maximumra szeretnéd fokozni, egészítsd ki a repertoárt egy színes zsúrkocsival.

Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésben (itt: http://theshowroom.hu/blog/311-8-hasznos-tipp-kuelteri-butor-vasarlasahoz.html) említettem, a kültéri bútorok kiválasztásánál a design mellett a kényelem, a könnyű tisztán tarthatóság és az egyszerű tárolás is fontos tényező. Ezeket mindenképp jó szem előtt tartani.

Ha az inspiráló fotókon felül további segítségre van szükséged, fordulj bizalommal a The Showroom szakértő csapatához, akik légkondicionált bemutatótermünkben a forró kávé, és kedves szavak mellett hűsítő vízzel látnak vendégül, hogy tényleg a bútorokra tudj koncentrálni a forró napok alatt is.

 

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján