07
máj

IDEÁLIS HOME OFFICE

2016.08.29.    

Most, hogy elmúlt a nyár, megkezdődik az iskola és talán mi felnőttek is újra kicsit több időt töltünk az íróasztal mellett. Ezekben a hetekben bemutatótermünkben is egyre gyakrabban hangzik el a kérdés: hogyan válasszak munkaszéket, íróasztalt otthonra?

Nos, lássuk mire érdemes odafigyelni:

Mindenek előtt jó, ha tudod, hogy igazán produktív munkát kényelmes munkakörnyezetben lehet végezni. Így a bútorok kiválasztásakor a büdzsén és a designon túl, az ergonómiai tényezőket is ajánlott szem előtt tartani.

Több korábbi bejegyzésemben hangsúlyoztam már mennyire fontos a rendelkezésre álló hely méretének ismerete, ugyanis a hatalmas szobában elvesző apró méretű – minden bizonnyal nem túl kényelmes – bútorok ugyanúgy kedvedet szeghetik az otthoni munkától, mint a kis térbe szuszakolt robosztus darabok.

Fontos, hogy az asztal magassága kényelmes legyen számodra, és talán még fontosabb, hogy a kiválasztott szék tested méreteidhez igazodjon – ergonómikus legyen. A szék kiválasztása előtt érdemes átgondolnod mennyi időt töltesz el otthoni munkavégzéssel. Ha csupán napi néhány e-mailt írsz meg és 1 óránál kedvesebbet ülsz a székben, teljesen jó választás lehet egy a lakásod stílusához passzoló, kényelmes kárpitozott vagy akár polipropilén vagy fa szék is.

Viszont, ha a széket ennél többet használod napi szinten, akkor megfontolandó milyen tulajdonságjegyekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy hosszútávon is kényelmesen legyen.

Az állítható magasságnak köszönhetően, nem csak a magad, de az egész család számára komfortossá teheted az ülést, ugyanis a gázliftnek köszönhetően könnyedén érhető el az az ülésmagasság, mely a szék használója számára lehetővé teszi, hogy lába kényelmesen érje a talajt és combjai vízszintes pozícióban nyugodjanak.

Az állítható háttámla megfelelő támasztást nyújt a gerinc számára. Ezt a funkciót hosszabb idejű használat esetén állítható derék és fejtámasszal tehető még kényelmesebbé.

Ezt az alapkomfortot az állítható ülésmélységgel még tovább fokozhatod.

Minél tovább szeretnéd padlód épségét megóvni? Akkor a vásárlás alkalmával kérd a választott széket a padló típusának megfelelő görgőkkel.

A home office kialakítása a legtöbb esetben nem ér véget egy asztal és egy szék szobába illesztésével, gondoskodni kell a munkavégzéshez szükséges eszközök, dokumentumok tárolásáról is. Ezt mennyiségtől függően egy zárt konténerrel vagy éppen egy könyvespolccal is megoldhatod. Ez utóbbit térbe állítva multifunkcionális térben is könnyedén elszeparálhatod az otthoni munkavégzés helyét.

Amennyiben úgy érzed további inspirációra, segítségre van szükséged a választáshoz, látogass el bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégáink szeretettel várnak Téged.

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján