07
máj

IKONIKUS MINTÁK ÉS LOGOK A LAKBERENDEZÉS VILÁGÁBAN

2017.04.07.    

Akárcsak a divat területén a lakberendezés világában is jelen vannak az ikonikus minták és logók. Mai bejegyzésemben olyan kollekciókat mutatok meg nektek, ahol meghatározó motívumok jelennek meg, melyek a tervező vagy éppen a márka védjegyévé váltak.

A nemzetközileg is elismert, Londonban élő designer, Orla Kiley 1995 óta tervez mintákat, ruhákat és lakberendezési kiegészítőket. Kézjegyévé vált mintája köszön vissza a Harlequin tapétáin is – sőt mi töb egyes londoni buszokon is.

Ha már divatnál és a kézjegyeknél tartunk. Christian Lacroix neve bizonyára mindenki számára ismerősen hangzik. A neves designer mind a divat, mind a lakberendezés területén is, maradandót alkotott pályafutása során. Az általa tervezett ruhakölteményekre, tapétákra, és textilekre karakteres, látomás szerű minták, pezsdítő színek jellemzők:

Karim Rashid egyedi, természetes, lágy vonalvezetése messziről felismerhető legyen szó akár egy bútordarabról, kiegészítőről vagy akár egy cipőről. Kreativitása, stílusa olyan nagy márkák termékpalettáján is nyomokat hagy, mint az Alessi, a Gorenje, a Vondom, vagy éppen a Valdichienti.

Az 1978-ban alapított, kiváló minőségű kárpitos bútorairól híres Alberta Salotti klasszikus stílusú modelljei a nemes anyaghasználat mellett a bútorokra/párnákra applikált kecses céglogóról is felismerhetők.

Az időtálló, kényelmes, rendkívül elegáns bútorairól ismert Visionnaire bátran hagyja ott a névjegyét minden egyes általuk készített modellen. Logójuk ugyanúgy köszön vissza ránk a kanapéról, mint a székekről vagy éppen az asztalos bútorokról.

Ha további inspirációt szeretnél, látogass el bemutatótermünkbe, ahol várunk sok szeretettel.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15