07
máj

KARIM RASHID

2016.10.10.    

Karim Rashid a bútor, a világítás, a divat valamint a belsőépítészet egyik legmeghatározóbb személyisége napjainkban. Az egyiptomi születésű sztárdesigner Kanadában nőtt fel, jelenleg családjával New Yorkban él és alkot.

Karim Rashid ügyfeleivel együttműködve gyökeresen megváltoztatta a fogyasztói kultúra jellegét és a terméktervezés esztétikáját.

A neves tervező, formatervezői diplomáját 1982-ben vette kézhez, majd tanulmányait Nápolyban Ettore Sottsass társaságában folytatta. Később Milánóba költözött egy évre, ahol a Rodolfo Bonetto Studio csapatát erősítette. Önálló irodáját 1992-ben New York-ban alapította. Az idők folyamán több, mint 3000 terméket tervezett, olyan nagy márkák számára, mint a Giorgo Armani, a Kenzo, az Issey Myake divatház vagy, hogy a bútortervezésnél maradjak: a Vondom, az Artemide, az Axo Light, a Bonaldo, a Glamora vagy az Alessi.

Kézjegye minden egyes alkotásán vitathatatlanul felismerhető: lágy vonalak, ívek világos színek. Ő maga stílusát „érzéki minimálként” határozza meg.

A tervezőt 2005-ben a Corcoran Művészeti & Design Főiskola díszdoktorrá avatta.

Munkáiból 14 ország olyan közismert múzeumaiban rendeznek állandó kiállítást, mint a MoMA a Pompidue Központban vagy a SFMoMA.

Ha te is rajongsz Karim Rashid műveiért, látogass el, bemutatótermünkbe ahol többek között megcsodálhatod – és megrendelheted – például Karim Rashid a Gorenje számára tervezett játékos, csúcsteljesítményes főzőlapját.

A megszokott nyitva tartási időben várunk szeretettel bemutatótermünkben:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15