07
máj

KORTÁRS MŰKINCSEK

2017.04.12.    

Műtárgy, műkincs, kulturális tárgy kiemelkedő értékkel rendelkező kulturális javakat jelölnek. A néprajzi, történeti jellegű vagy jelentőségű tárgyakon kívül, ide soroljuk a régi és a modern képző-vagy iparművészet tárgyait is.

A kortárs bútorok világában is fellelhetők olyan modellek, melyek kiemelkedő értéket képviselnek:

A VG New Trend Venezia kollekciója Velence történelmi múltja előtt tiszteleg azzal, hogy velencei cölöpöket használ légies, elegáns kollekciója készítéséhez.

Paolo és Gianna Granchi körülbelül 50 éve alapította a kortárs enteriőrbe is kiválóan beilleszthető, különleges, klasszikus stílusú lámpákat, vázákat és dekorációkat készítő Sigma L2-t, mely szintén kiemelkedő figyelmet fordít az értékekre. Az alapítók halála után a cégvezetés az unokák kezébe került, akik a mai napig hatalmas tisztelettel vezetik nagyszüleik örökségét. Erről egy kedves történetet is kering: Simone – az alapítók unokája – egy londoni útja során felfedezte nagyapja alkotását egy régiség üzlet kirakatában. Több sem kellett neki, szóba elegyedett az bolt tulajdonosával, aki miután tudomást szerzett beszélgetőtársa kilétéről, nagyvonalúan elajándékozta volna a tárgyat részére, ő azonban udvariasan visszautasította azt és büszkén vásárolta meg a kikiáltási áron, mondván Ő is szeretné, hogy az utókor becsben tartsa értékét a saját tervezéseinek.

A magyar festőművész, Baráth Áron munkássága a design és a képzőművészet határán mozog, ő design-szemszögből közelíti meg a festészetet, hiszen foglalkoztatja annak dekorációs szerepe. Fontosnak tartja, hogy a design tárgyak és az alkotásai jól működjenek együtt esztétikailag. Egy-egy festményén csak 2-3 szín jelenik meg, ezek mégis olyan remek összhangot alkotnak, hogy az enteriőr fókuszpontjává válnak.

Ha további inspirációra van szükséged, várunk szeretettel bemutatótermünkben, ahol Baráth Áron alkotásait személyesen is megtekintheted.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15