07
máj

KÜLTÉRI BÚTOROK TÉLIESÍTÉSE

2016.09.19.    

Te is azok közé tartozol, akik tavasztól egészen kora őszig legszívesebben a kertben, teraszon töltik szabadidejüket? Akkor biztosan szíveden viseled kültéri bútoraid tisztán- és karbantartását. A nyár elmúltával, a közelgő hideg, nedves, esős, fagyos időszak közeledtével ideje átgondolni kedvenc kültéri bútoraid téli tárolását.

Akárcsak a beltéri bútorok esetében, a kültéri darabok anyagfelhasználásuktól függően más-más törődést igényelnek. Nézzük, hogyan őrizheted meg a kerti bútorok szépségét hosszútávon is. Mindentől függetlenül a téli felkészítés első lépéseként az egyes darabokat ajánlott a használat során kialakult szennyeződéstől megtisztítani, majd teljesen mértékben megszárítani.

Fa bútorok

A természetes szépségű fából készült bútorokat nem csak télen, de egész évben ajánlott a nagy mennyiségű víztől óvni. Jó ha, a használat során keletkezett felszíni sérüléseket tárolás előtt javítod. Télvíz idején a legjobb esőtől, hótól védett, fedett térben, vízzáró huzattal letakarva tárolni, így a víznek és a fagynak esélye sincs kárt okozni a fa érzékeny szerkezetében.

Műanyag bútorok

A műanyag bútorok előnye a fával szemben, hogy remekül ellenállnak víznek – szerkezetük nem szívja azt magába. A fagy ezekben a bútorokban is komoly károkat okozhat: elgyengíti a műanyag szerkezetét, így az tavasszal az első használat során könnyen darabokra törhet.  Éppen ezért ezeket a bútorokat is ajánlott hó és fagy idején száraz, fedett térben, ha erre nincs mód és lehetőség, akkor a hidegtől és a penész kialakulása ellen víztől védett helyen, védőhuzattal letakarva tárolni.

Fém bútorok

A fém bútorok a legkevésbé ellenállóak a vizes időjárási viszonyokkal szemben. Ezeket a fémből készített darabokat az év minden szakában érdemes víztől, esőtől védett zárt térben tárolni, így a bútor élettartama növelhető és a korrodálódás is megelőzhető.

Kültéri párnák, textilek

A kültéri párnák, textilek téliesítése egyszerű feladat: a szezon utolsó napján dobd a huzatokat, takarókat mosógépbe, majd száradás után beltérben tárold őket tavaszig.

Bár a kültéri bútorok szezonja lejárt, mi most is szeretettel várunk folyamatosan megújuló bemutatótermünkben.

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: 10-15