07
máj

(ÖT)KARIKÁS JÁTÉKOK A THE SHOWROOMBAN

2016.08.15.

Most, hogy javában folynak az Olimpiai Játékok, csapatunk is kiválóan teljesít, így mi is mindenhol „karikákat” látunk. Ennek apropóján a mai bejegyzésemben néhány „karikás” modellt gyűjtöttem össze…

Te tudtad? Az Olimpiai Játékok ötkarikás szimbólumát a modern kori Olimpiai Játékok alapítója, Pierre De Coubertin báró tervezte 1913-ban. Egyes magyaráztok szerint az öt karika az öt kontinenst, míg mások szerint a sport alapelveit szimbolizálják: szenvedély, hit, győzelem, munkaerkölcs, győzelem.

Katinkán kívül az elmúlt években a magyar válogatott kézilabdázó, Iváncsik Tamás is megtisztelt bennünket bizalmával, akit a Sport and Life Magazin címlap fotózása kapcsán láthattunk vendégül.

Tamást és párját, Fantát többek között, egy a Gucci Divatház Formitalia számára tervezett letisztult vonalú, elegáns, grandiózus méretű bőr kanapé és azt remekül kiegészítő hajlított mdf és üveg szerkezetű dohányzóasztal társaságában, valamint egy igazán meghitt hangulatú hálószoba enteriőrben fotózták. A sorozat enteriőrjeiben felbukkanó darabok a mai napig rendelhetőek bemutatótermünkben, így akár te is hazaviheted a Tonin Casa Venice moduláris rendszerű elegáns bútorait vagy szert tehetsz egy rendkívül pihentető számos színben elérhető textil vagy bőr kárpitozású Kalinda pihenőfotelre is.

A fent említett öt kulcsfogalom minden bizonnyal neves, itáliai partnereink szótárában is előkelő helyet foglal el, de bizonyára nem a játékok inspirálták őket a tervezés során. A Tonin Casa konzolos fali tükör – már csak a nevéből is kiindulva – egy csodálatos naplementét idéz, amíg a Cattelan Italia Wish tükörolyan, mint a ragyogó telihold. A különböző átmérőjű, magasságú Billy lerakóasztalokkal remek kompozíciót alkothatsz nappalidban.

A karikák a lámpa készítők világába is begyűrűztek, a rendkívül látványos modelljeiről híres Henge Ring lámpái csokorban mutatnak a legszebben. A Sigma L2 Elle függője arra hivatott, hogy megjelenésével – a már-már megszámolhatatlanul sok aláomló gyűrűjével – teljességet, harmóniát sugározzon a környezetébe.

Giorgio Cattelan Tour konzolasztala megjelenésében egyszerre, statikus, ugyanakkor a lábszerkezet formatervezésének köszönhetően dinamikát sugároz, akár csak egy, a startpisztoly dörrenésére váró sportoló.

A Bonaldo Orion tervezőjét, a csillagok körkörös útja inspirálta a tervezés során, míg az itáliai cég Hulahoop asztalát a hullahopp karika játékos dinamikája ihlette.

Ne feledd mi az Olimpiai Játékok alatt is szeretettel várunk bemutatótermünkben.

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján