07
máj

ÖTLETEK KÜLTÉRI VILÁGÍTÁSOKRA

2016.05.30.   

A forró nyári éjszakákon szívesebben töltjük időnket kinn a teraszon, a virágoktól és a harmatos fűtől illatozó kertben. Ez az élmény a megfelelő kültéri világítás használatával tovább fokozható. A kültéri világító testek és világító objektumok a megfelelő fényviszonyok biztosítása mellett a terasz, a kert karakterét is meghatározhatják.

A kültéri fényforrások számos formában jelenhetnek meg: irányjelző lámpák, mennyezetre függesztett, falra rögzített, álló-, és asztali lámpaként vagy multifunkcionális objektumként… sőt mi több medencébe, tóba, növények közé rejtett hangulat fényekként is.

A mennyezeti fényforrások amellett, hogy elveszik a rablók kedvét attól, hogy betérjenek hozzánk, arra is alkalmasak, hogy egy késő esti vacsorát elfogyasszunk alattuk. Kiválasztásuk során a teljesítmény mellett arra is jó, ha oda tudunk figyelni, mennyire illeszkednek a ház, a terasz, a kert stílusához.

A falra szerelt lámpák meleg fénye meghitt hangulatot teremthet és lehetővé teszi a balesetmentes közlekedést. Kiválasztásuk némiképp összetettebb feladat, mint a felfüggesztett változatoké: a méret és a teljesítmény mellett a rögzítés magasságát is jó átgondolni. A legjobb, ha a padló és a nyílászárók felső éle közötti távolság felső egy ötödében jelenik meg – így nem vakítanak a fények.

Az asztali és a szabadon álló lámpatestek egyesével és csoportban elhelyezve is remek jelzőfények és barátságos hangulatot teremtenek akkor is, amikor már hűvösebbek az éjszakák.

A kültéri világítás kérdése olyan multifunkcionális objektumokkal is megoldható, mint a világító kaspó, az ülőbútorok és a lerakóasztalok, melyek modern vonalvezetésükkel meghatározzák a terasz, kert teljes karakterét.

Vásárláskor nagyon fontos szakember tanácsát kérni, mert a kültéri környezet és időjárás viszonyok speciális védelmet követelnek és fontos tudni, hogy a lámpa műszaki paraméterei valóban megfelelnek-e ahhoz a helyhez, ahová a lámpát szánjuk. Pl.: eltérő paraméterekkel bír egy homlokzatra ajánlott lámpa IP védelme, egy fedetlen kapu megvilágítóhoz képest.

A „The Showroom” Csapata segít a biztonsági előírásokat alapul véve megtalálni a tökéletes designt a kertedhez is.