07
máj

PHILIPPE STARCK

2016.07.11.    

Ha rendszeresen követed facebook oldalunkat, bizonyára észrevetted már, hogy alkalmanként kiemelünk egy-egy neves formatervezőt, akinek életműve, alkotásai közel állnak a szívünkhöz…

Mai bejegyzésemben, egy a The Showroom életének igen jelentős alakját, Philippe Starck-ot szeretném kicsit bemutatni Nektek. Talán, tudjátok már, hogy Magyarországon ez év elején nálunk mutatták be a Gorenje by Starck konyhai nagygép kollekcióját, melynek tiszteletére a „The Showroom” gyártó csapata megépítette a kollekció promóciós katalógusában látható betonkonyhát, hogy a magyar közönség úgy ismerhesse meg a design gépeket, ahogyan azt valóban megálmodta a híres tervező. (Amit egyébként a mai napig is megcsodálhattok bemutatótermünkben)

A 20-21. század egyik legmeghatározóbb designtörténelmi alakja 1949-ben, Párizsban született. Az újdonságokra való nyitottságát és a formák iránti elhivatottságát valószínűleg mérnök, feltaláló édesapjától örökölte. A 70-es években Pierre Cardin felkérésére abbahagyta építészeti tanulmányait és egy időre a divattervezés vizeire evezett. Karrierjében a nagy áttörést a 80-as években az akkori francia elnök, Francois Mitterand privát lakosztályának megtervezése hozta. Majd 1986-ban csatlakozott Domus Academy tanári karához. Mindeközben az extravagáns tervező elkezdte felépíteni saját brandjét kezdetben belső terek tervezésével, később a bútortervezésben is egyre nagyobb sikereket ért el. Mára, számos általa tervezett bútor, objektum ikonikus darabbá vált – mint például az Alessi számára tervezett Juicy Salif, a Kartell által forgalmazott Ghost kollekció vagy éppen a Hansgrohe termékpalettáját színesítő Axor csaptelep család.

Napjainkban a cégek – általuk a vásárlók is – vagyonokat adnak az általa szignózott termékekért. A sztártervező tárgyai egyszerre provokálóak, humorosak és minden alkalommal hírértéket képviselnek.

Ha kíváncsi vagy Philippe Starck munkásságára, várunk szeretettel bemutatótermünkben, ahol egy-egy darabot élőben is megtekinthetsz, kézbe vehetsz.

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján