07
máj

PRAKTIKUM ÉS DESIGN – LEHETŐSÉGEK A TEREK TAGOLÁSÁRA

2017.03.24.    

Lakásvásárláskor gyakran kihívás lehet a terek megfelelő tagolása. Amíg a kisebb méretű garzonokban az egyes funkciók elkülönítése, addig a nagyobb léptékű terekben a grandiózus méretek csökkentése lehet a fő cél. Mindkét esetben remek megoldást jelenthet a térelválasztók alkalmazása.

Ezek a szerkezetek számos formában, stílusban, anyagban és színben elérthetők, csak rajtad múlik, mit választasz.

Az ideiglenes leválasztásra könnyedén kihajtogatható mobilis paravánt vagy egy szép függönyt ajánlunk, amivel a teret pillanatok alatt átalakíthatod. Abban az esetben, ha funkciók elválasztása a cél praktikus megoldás lehet egy polcrendszer. Ha látványos megoldást szeretnél, akkor a fix paneles elemekkel vagy akár a növényekkel történő szeparálást neked találták ki.

Az ideális térelválasztó azon túl, hogy egy dekoratív elem fontos, hogy az enteriőr szerves részévé váljon. Éppen ezért a szín és a stílus mellett a méret és az egyéb kiegészítő funkció (pl. tárolás) is megfontolandó lehet. Egy nagyon letisztult, modern enteriőrben a rusztikus fából készült térelválasztók helyett inkább az egyszerű vonalvezetésű, légiesebb darabok mutatnak jól.

Egy térelválasztónak nem feltétlenül kell a szoba közepén, falhoz csatlakozva állnia. Elhelyezésekor a fő szempont a kényelmes átközlekedést – tároló funkció esetén a könnyed használatot is – érdemes szem előtt tartani.

Az elválasztó elem magasságával is bátran lehet játszani: ha teljes elszeparálásra, intim terek kialakítására (pl. hálófülke) van szükség érdemes a teljes belmagasságot kihasználni, amíg egy garzonban érdemes áttört esetleg alacsonyabb kompozíciókban gondolkodni, így a tér átláthatósága is megmarad.

Ha további inspirációra van szükséged, látogass el bemutatótermünkbe, ahol a térelválasztás egyes lehetőségeit élőben is bemutatjuk neked.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15