07
máj

SIKERES PROJECTEK – EGY KÉZBEN

2015.04.27.    

Szeder Ági

Szeder Krausz Ági lakberendező, okleveles építészmérnök nyerte meg a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) pályakezdő lakberendezők számára kiírt pályázatának szakmai fődíját, az Év Pályakezdő Lakberendezője kategóriában. A „The Showroom” díjat ajánlott fel a fiatal tehetségnek, melyet a bemutatóteremben vehetett át. Ágival rövid interjút készítettünk ennek apropóján.

Hogyan jött az ötlet, hogy jelentkezz a pályázatra, mi volt az előzmény?

„Az egyetem után tervezőként dolgoztam egy építészirodában, s míg otthon voltam a gyerekekkel elvégeztem egy lakberendező iskolát, mert mindig is érdekelt, hogy az általunk tervezett térnek mi lesz a további sorsa, miután kikerül az építész kezéből. Már akkoriban láttam ezt a pályázatot, de azért a suli mellett elég nehéz lett volna úgy elkészíteni a pályázati anyagot, hogy az valóban megfeleljen az én elvárásaimnak is. Amiért pedig nagyon fontosnak éreztem, hogy elinduljak ezen a megmérettetésen az volt, hogy kezdőként kell valami, ami elindítja az embert. Hiszen, amíg nincs megrendelő, nincs olyan munka sem, amit bemutathatsz referenciaként, s míg nincs referencia, nagyon nehéz munkát is szerezni. Ezért gondoltam azt, hogy remek lehetőség ez a pályázat.”

Ehhez képest egyből megnyerted a versenyt ebben a kategóriában.

Nagyon nagy öröm és elismerés volt számomra, amikor a LOSZ húszéves megalakulásának alkalmából megrendezett bálon győztesként szólítottak a színpadra. A szakmai zsűri összetétele és a több mint húsz jelentkező teszi igazán jelentős szakmai eredménnyé a díjat. Nagyon örültem annak is, hogy több cég, többek között a DELAGNESE Kft., azaz a “The Showroom” is felajánlásokkal díjazta a győzelmemet. Az is sokat jelent, hogy innentől használhatom az Év Pályakezdő Lakberendezője címet.

Hozott-e konkrét munka ajánlatokat ez az elismerés?

Igen, már két megkeresés is érkezett, de tavaly augusztusban már elindult az első projektem is, amiből nagyon sokat tanultam.

Melyek voltak a legfőbb tanulságok?
Éppen az, amiről Adrienn, a tanácsadótok is beszélt, amikor a “The Showroom” szolgáltatásait bemutatta nekem. A megrendelő számára a legnagyobb előny, mind időben, mind a költségek tekintetében, ha minél kevesebb cég van jelen egy projektben. Most, hogy tudom, itt is így dolgoznak a Home to Go koncepció szerint, biztos, hogy eszembe fog jutni mindez, amikor egy következő munkánál végiggondolom a lehetőségeket!

[foogallery id=”4101″]