07
máj

SMART VILÁGÍTÁS

2017.03.10.    

Ahogy otthonunk berendezésekor figyelmet fordítunk a terek szervezésére, a színek, a bútorok, a kiegészítők kiválasztására, úgy ajánlott a világítás megtervezése is, ugyanis a fények hatással lehetnek az általunk választott színekre, kompozíciókra is.

A modern világítási berendezésektől többet várunk el, mint évekkel ezelőtt. Ma már nem elég a be- és kikapcsolás, szeretjük kedvünk szerint megkomponálni, hangolni élettereink világítását. A fény manapság tulajdonképpen a helyiség komfortjának egyik alappillérévé vált.

Éppen ezért a világítástervezés során alaposan át kell gondolni a helyiség funkcióját, azt hogy milyen fényerősségre van szükség az adott térben, majd ennek megfelelően kell a lámpatestek, és a fényforrások helyét, erősségét, irányát, és színhőmérsékletét meghatározni.

Egyre nagyobb az igényünk az olyan világítási hangulatok kialakítására, ahol több világítási csoport fogható össze, melyek fényjelenetei tárolhatók, újra előkereshetők. Erre nagyszerű alternatíva lehet a rendkívül könnyedén kezelhető DALI rendszer, ami kevés, gazdaságos árú komponenssel, kis kábelezési igénnyel, felhasználóbarát, egyszerű kezelési koncepcióval oldja meg a világítás vezérlését.

A fényerő szabályozása történhet falba épített vezérlőpanellel, de akár mobil távirányítóval is. A szabályozás elsődleges feladata a komfortérzet javítása, de ezzel a funkcióval az energiafelhasználás is mérsékelhető.

A fényerő szabályozás különösen hasznos lehet a nappali terekben (konyha, nappali) ahol napszaktól függetlenül, tevékenységeinktől függően változhatnak az igények. Jól jöhet például egy okosan megtervezett, szabályozható fényerősségű világítási rendszer a konyhába, ahol a munkavégzés során szükség van a technikai erős fényre, viszont az esti meghitt hangulathoz jobb egy melegfényű surlófény.

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően ma már a hagyományos izzók mellett a 230 voltos LED lámpák is szabályozhatók, ha pedig színes RGB-s LED-et választunk, még egyedibb hangulatot teremthetünk otthonunkban.

További inspirációkért látogass el bemutatótermünkbe, ahol személyesen is felfedezheted az RGB LED-ek szépségét.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15