07
máj

SZŐNYEG KÜLTÉRRE?… SZŐNYEG KÜLTÉRRE!

2016.06.20.    

Most újítottad fel a teraszod, esetleg éppen érkeztek meg a frissen vásárolt kültéri bútoraid, mégis úgy érzed, hogy valami mi még nem teljesen kerek? Akkor megéri tovább olvasnod… Mai bejegyzésemben arról írok, mik azok a kiegészítők, amivel a kültéri tereket még otthonosabbá és meghittebbé teheted.

Bátran szőnyegezz a teraszon is. A lakástextilek – így a szőnyegek is – teszik fel a pontot az i-re az enteriőrben, ugyanez érvényes lehet a falakon kívül eső területekre is.

Ötleted sincs, hogyan válassz szőnyeget kültéri használatra? Íme:

Tedd le a voksod egy anyaghasználat mellett!

A ma kapható innovatív szőnyegek – készüljenek akár szintetikus, akár természetes anyagokból – rendkívül jól alkalmazkodnak az időjárási viszonyokhoz. A természetes rostokból készült szizál, juta és tengeri fű szőnyegek számos texturával elérhetők és hangszigetelő képességük is nagyon jó. A súlyos, természetes anyagból készült társaikkal szemben a szintetikus szőnyegek ezzel szemben pillekönnyűek, a szivárvány szinte minden színében elérhetők és egy-egy kiadós nyári zápor után is rövid időn belül megszáradnak. Te melyiket választanád?

Gondolj a méretre és a formára!

Kültéri szőnyeg vásárlásakor érkezz felkészülten az üzletbe, ezért mérd fel mekkora területet áll módodban szőnyeggel feldobni. Bátran különíthetsz el funkciókat úgy is, hogy különböző színű, méretű, alakú darabokat választasz.

Mintára fel!

Az egyszínű, barna kültéri szőnyegek felett eljárt az idő… Ma már számos színes, izgalmas modell között válogathatsz. A minták kiválasztásánál arra azért figyelj, hogy a kis terekben egy hatalmas díszítés kevésbé előnyös, ráadásul a bútorok sem érvényesülnek mellette.

A kültéri szőnyeggel elért barátságos hangulatot tovább fokozhatod egy-egy kültéri textillel kárpitozott párnával, egy kellemesen puha, meleg takaróval, mely jól jöhet a hűvösebb nyári estéken is.

Ha te azok közé tartozol, akik inkább a természetet hoznák közelebb nagyvárosi otthonukhoz, ahelyett, hogy a belső tereket tágítanák, akkor számodra a műfű kínálhat ideális megoldást – persze csak abban az esetben, ha nincs lehetőséged valódi füvet telepíteni…

Bár ez a fajta burkolat nem fog a hajnali harmattól illatozni mégis természetes hatást keltenek, lerakásuk nem igényel különösebb szakértelmet, annyit azért jó tudni, hogy a többféle sűrűségben és más-más szálhosszúsággal kapható fűréteg alá ütés felfogó réteget kell fektetni, a kellemes élmény fokozására.

További információt szerezhetsz bemutatótermünkben, ahol kedves, hozzáértő kollégáink várnak szeretettel.

Nyári nyitva tartás:

Hétfő: 10-19

Kedd: 10-19

Szerda: 10-19

Csütörtök: 10-19

Péntek: 10-19

Szombat: időpont egyeztetés alapján