07
máj

TIPPEK AZ ÁGYAZHATÓ KANAPÉ VÁLASZTÁSHOZ

2016.12.05.    

Napjainkban egyre többen választanak kisebb méretű lakást otthonuknak, ahol nem minden esetben van mód vendégszoba kialakítására, ami nem jelenti azt, hogy le kell mondani a vendégek fogadásáról, hiszen erre megoldásként ott vannak a vendégágyként is funkcionáló ágyazható kanapék.

Mai bejegyzésemben ágyazható kanapé kiválasztásához adok tippeket nektek.

Nos, nézzük mi az, amit ajánlott fontolóra venni vásárlás előtt:

TÉR. Ahogy azt már a tökéletes kanapé kiválasztásáról készített bejegyzésemben is említettem, mindenek előtt ismerni kell a rendelkezésedre álló teret, választás előtt jó, ha mérlegeled: Kinyitva is kényelmesen elfér majd a vendégágy?

MÉRET. Vendégeitek inkább egyedülálló barátok, szülők vagy többségében párokat láttok vendégül éjszakára? Talán mókásnak tűnik ezen gondolkodni, valójában viszont kardinális kérdés, a kanapé adottságait tekintve.

HASZNÁLAT. Mennyire gyakran ágyazzátok meg a kanapét? Évente egyszer-kétszer? Akkor talán egy alacsonyabb árkategóriás modell is megteszi. Viszont, ha gyakran alszanak nálatok vendégek, kifizetődőbb egy komolyabb mechanikával, komfortos ágymatraccal ellátott modell mellett letenni a voksotokat. Kínálatunkban több olyan márka modelljeit is megtalálhatjátok, akik a designon túl a könnyű ágyazhatóságra, a huzat moshatóságára, a komfortos alvásra, sőt mi több a kanapé alatti nehezen megközelíthető területek egyszerű tisztíthatóságára is gondolnak.

 

 

Egyik nagy kedvencünk az olasz Felis cég kialakított egy egyedülálló rendszert melynek köszönhetően a kanapé alatti takarítás gyerekjátékká válik. Az ülőfelület és a karfa közé rejtett mozgatókar használatával a kanapé megemelkedik és kerekek segítségével egyszerűen elmozdítható, majd a portalanítás után egyszerűen visszahelyezhető az eredeti helyére. Modelljeik 100%-ban cserélhető huzattal készülnek, így velük búcsút inthetsz a foltos felületeknek.

ANYAGHASZNÁLAT. A kárpitozást ajánlott magas martindale számú textilből, esetleg bőrből megoldani, így a kanapé élettartama is hosszabb lesz. A ma oly népszerű aquaclean szövetek nem csak szépek, de praktikusak is, mert megkönnyítik a kanapé tisztántartását. Ha háziállatot tartasz vagy kisgyerekek is a család részei mindenképpen ezt a lehetőséget ajánlom.

KÉNYELEM. A kényelem többet takar, mint kényelmesen ülni, pihenni, aludni a kanapén… Az Alberta Salotti kínálatában kényelem az egyszerű nyitási funkciót és a komfortos ágymatracot is tartalmazza.

STÍLUS. Fontos, hogy a választott modell stílusában is összepasszoljon az otthon hangulatával, a letisztult formavilágú, egyszerű vonalvezetésű kanapék előnye, hogy bármelyik enteriőrbe remekül applikálhatóak.

Ha további inspirációra van szükséged, várunk szeretettel bemutatótermünkben, ahol kedves, hozzáértő kollégáink segítenek a számodra ideális kanapé kiválasztásában.

Ünnepi nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 10 – 19

December 10: 10 – 15

December 11: Zárva

December 17: Zárva

December 18: Zárva

December 24 – Január 3: Zárva