07
máj

VIGYÉL SZÍNT A FALAK KÖZÁ – CALLIGARIS LEVANTE

2015.09.29.

A Calligaris család által az 1920-as évek elején alapított apró asztalos manufaktúra, az eltelt több mint 90 év alatt, a legnagyobb nemzetközi bútor gyártók közé nőtte ki magát.

A mai napig kizárólagosan családi tulajdonban lévő gyár, a bútorok és lakberendezési tárgyak teljes skáláját felölelve, közismerten a legkiemelkedőbb minőségű valódi fa és bőr, illetve a legmodernebb kerámia, üveg, fém és műanyag alapanyagokból gyártja innovatív design termékeit.

Egyik idei újdonsága, a Levante étkezőasztal a jellegzetes Calligaris design alapján tervezett kecskelábú asztal, mely magában hordozza a gyár összes ismert formajegyét, megjelenése azonban mégis abszolút újító szellemű az elődökhöz képest.

A nagyméretű edzett üveg asztallap egy színes matt lakkozott alumínium kereten nyugszik, mégpedig a decens, szürke, nugát és fehér mellett olyan vidám színekben is, mint az égkék és a vidám nap sárga.

Lábai szintén több lehetőséget rejtenek, választhatók fehérített bükkfa, dió, grafit, matt szürke vagy matt fehér színekben.

[foogallery id=”4187″]

Asztallapja egyedileg beállított módon, egy könnyedén és precízen csúszó mechanizmus révén az alumínium kerettel azonos színű és anyagú síneken csúszva, egyetlen mozdulattal akár 10 személyessé is bővíthető.

Csupán magunk felé kell húzni az üveglapot, utána minden magától finoman mozdul, hogy puhán, és zajtalanul illeszkedjen új helyére.

A LEVANTE asztalban három különböző stílus találkozik: egy kis klasszikusan modern, egy kis skandináv és némi ipari loft jelleg. Ez a meglepően sokszínű stílus mix pedig tökéletesen illeszkedik a Calligaris többtucatnyi székgyűjteményéhez – így már csak választás és döntés nehézségeivel kell megbirkóznunk…