07
máj

VISSZA A TERMÉSZETHEZ – A LEGFRISSEBB TRENDEK A MILÁNÓI BÚTORVÁSÁRRÓL

2017.04.24.    

Április 5-9 között, 56. alkalommal rendezték meg a rangos bútorkiállítást, a Salone Del Mobile-t. 1961 óta, minden év április első heteiben Milánóban összegyűlnek a világ vezető bútorgyárai, akik több, mint 300.000 látogató számára mutatják be a legfrissebb trendeket és a legújabb kollekciókat.

A trendalkotók 4 irányt követtek a 2017-18-as trendek megalkotásakor, ezek: virtuális felfedezések, kulturális felfedezések, a természet felfedezése és az univerzum felfedezése. A négy témát összeköti, hogy mindegyiket a természet inspirálta. Évről-évre egyre nagyobb szerepet kap a bolygó védelme, ennek köszönhetően gyakrabban használnak fel természetes és újrahasznosított anyagokat. Az idei bútorvásáron a természethez való visszanyúlás szemmel láthatóan jelen volt. A piacvezető cégek standjait a legújabb modellek mellett, élő növények árasztották el. A kialakított mini életterek modellezték a fokozott igényt az olyan otthonok kialakítására, melyek akár a nyüzsgő nagyvárosok szívében is teljes relaxációt, feltöltődés nyújtanak számunkra.

A formákat és a színeket illetően is teret kaptak az egyszerű vonalvezetésű, letisztult formavilágú, meleg tónusokban felvonuló modellek.

A pavilonokban természetesen felfedezhető volt az év színe, a greenery is, ami túlmutat egy színnél, a természethez való visszatalálást, a környezettudatosságot szimbolizálja. A természethez való visszatérés az inda-, a növény és az állatmintás tapétákon és az élő növényeken túl a tudatos gondolkodásban és a környezetkímélő gyártási folyamatokban, környezetbarát anyagok felhasználásában is megmutatkozik, a trenddiktáló cégek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezetbarát anyagokra, gyártási technológiákra.

A prémium luxus kategóriás bútorokat készítő Visionnaire 2017-es kollekcióját a környezetvédelem, a természethez való visszatérés szellemében tervezte.

Rövid trendkövető kampányvideóikban szintén megjelent a természet újbóli felfedezése (https://www.youtube.com/watch?v=MlHSRc1vf4s, https://www.youtube.com/watch?v=A4oJ9L8Ozg8) az Univerzum felfedezése (https://www.youtube.com/watch?v=4gPlSpI9xIQ).

A nagymúltú, olasz Baxter koncepciója egy „nagy ház” köré épült, ahol az anyagok, és a bútorok látszólag a világ számos különböző pontjáról, különböző kultúrákból érkeztek – idézve a kulturális felfedezéseket. Az első szobában kiegyenlített, finom, visszafogott tónusok jelentek meg: halvány pinkek, habkönnyű világoskékek álltak kontrasztban a sötét barnákkal és az életteli aquamarinnal. A második enteriőrben Paola Navone kültéri bútorai kerültek bemutatásra, ahol a színes bőr, a copper, és a rattan tökéletes egységet alkottak. A harmadik helyiségben gazdagabb színek és textúrák uralkodtak: konyak, kobaltkék, melyeket finom bőrrel és csillogóra polírozott fémekkel kombináltak.

A Cattelan Italia standjain a dekoráció mellett a környezetbarát technológiával készült bútorok is az új trendeket idézték.

A Moooi enteriőrben az állat és növényvilág mellett, hangsúlyos szerepet kapott az év színe, és a kékes-fémes színeknek köszönhetően az univerzum felfedezése is érezhetően jelen volt. Újdonságaikat, páratlanul izgalmas keretek között tekinthette meg az érdeklődő közönség.

A Dedon standját a relaxáció, a kaland és a kíváncsiság inspirálta. Az általuk bemutatott visszafogott, egyszerű enteriőr hagyta, hogy a látogatók a könnyed luxusra, a tengerparti laza kikapcsolódásra fókuszáljanak.

A Plust 2017-es kollekciója szintén az egyszerű vonalvezetésű, elegáns darabokra épül és ezúttal kiemelt figyelmet szenteltek a gyerekeknek. Valós és képzelt állatfigurás modellek képében –visszanyúlva ezzel a természeti motívumok felé.

Ha kíváncsi vagy a további újdonságokra, látogass el bemutatótermünkbe, ahol mindenkit várunk sok szeretettel.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: 10 – 15