18
okt

CSÚCSDESIGN A FÜRDŐSZOBÁBAN

2017.07.05.

A folyamatos kutatásoknak, technológiai fejlesztéseknek köszönhetően újabb és újabb anyagok kerülnek felfedezésre, felhasználásra. A fürdőszobai berendezések gyártásában például egyre népszerűbb a Corian valamint a Cristalplant.

A Corian a DuPont által gyártott anyag, mely természetes ásványok és tiszta akrilpolimer keveréke, hő hatására szinte minden irányban formázható, hajlítható ezért a designerek körében nagyon népszerű. Hosszúéletű, kiválóan ellenálló, egyszerűen tisztántartható, könnyen javítható, remek higiéniai tulajdonságokkal rendelkezik.

A Cristalplant egy innovatív anyag, ami teljes mértékben újrahasznosítható, tűzálló és UV sugárzásálló, emellett nem tartalmaz mérgező anyagokat. Hajlíthatósága, formázhatósága a Corianéhoz hasonlóan magas.

Az olasz Antonio Lupi termékpalettáján több mutatós Corianból készült falba építhető mosdó is megtalálható. Közülük a legújabb a Battiglia. A falba rejtett mosdóból mindössze egy – a választástól függően üveg-, Corian- vagy márvány panel látható, a vízsugár erőssége és hőfoka egy joystick segítségével szabályozható.

A márka Srtappo fantázianevű mosdója szintén egy falba rejtett modell, a LED világítással és a falaktól eltérő színre festéssel igazán hangsúlyossá tehető.

Az olasz gyártónak a szögletes formák mellett, az organikus formavilágú Silenzio megalkotásával sikerült megmutatnia a Corian használatában rejlő lehetőségeket.

Amíg az Antonio Lupi a Corian-t, addig a német Falper az innovatív Cristalplant anyagot alkalmazza termékei gyártásánál. Az egyik legmutatósabb modelljük a Wing fantázianevű falra függesztett mosdójuk, mely kecses, organikus formájával egyértelműen a fürdő fókuszpontjává léphet elő.

Az olasz Gessi milánói bemutatótermének különleges atmoszférájáról, már volt szó korábbi bejegyzésben (http://theshowroom.hu/blog/473-a-gessi-showroom-milanoban.html), az ott kialakított miliőhöz a megfontolt tervezés és környezet alakítás mellett nagyban hozzájárulnak az ott kiállított termékek is. Az egyik kedvencünk a Marsel Lesko művész filozófus és Giuseppe Maurizio szobrász kollaborációjával megalkotott Equilibrio csaptelep. A koncepció alapfilozófiája az, hogy azok a tárgyak, melyekkel nap, mint nap közvetlen kapcsolatban vagyunk, megérintjük őket, energiát közvetítenek felénk, hatással vannak az életünkre, ezért ajánlott olyan dolgokkal körül vennünk magunkat, melyek jó érzést keltenek bennünk, legyen szó akárcsak egy csaptelepről. Az Equilibrio éppen ezért a fémet fa vagy kő használatával ötvözi, így érintésével érezhetjük a természet közelségét, testi/lelki harmóniát teremtve.

A belső harmónia megtalálásához nagyban hozzájárulhat az is, hogy körülöttünk rend van. A külső rend megteremtésében segíthet számodra az Antonio Lupi Sesamo kollekciója, mely olyan falba integrált fürdőszobai kiegészítőket foglal magában, mint a gyógyszeres szekrény, wc kefe tartó, szemetes, szappantartó és fogkefe tartó.

További inspirációért, információkért látogass el bemutatótermünkbe, ahol nyári nyitvatartásunk szerint várunk benneteket sok szeretettel.

Nyitva tartás:

Hétfő: 9-19

Kedd: 9-19

Szerda: 9-19

Csütörtök: 9-19

Péntek: 9-19

Szombat: előzetes időpontegyeztetés szerint

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Anita
interior designer