15
nov

KARIM RASID ÉS LAMBORGHINI KOOPERÁCIÓ A BÚTOR DESIGNBAN

Az olasz RIVA 1920 Karim Rashiddal és a Lamborghini-val karöltve létrehozott egy 5 darabból álló, különlegesen szép gyűjteményt Authentic Living néven.

A tömör diófából és vajpuha fekete bőrből készülő kollekció Rashid és a Lamborghini filozófiáját valamit jellegzetes design világát tükrözi, úgy mint a végtelembe kanyargós görbék, az éles vonalak, a váratlan találkozások és meglepő részletek, a legmodernebb technológiai megoldások tükrében…

A KLIP íróasztal finom bőr borítású külső felülete merész grafikai megjelenést kölcsönöz a három fiókkal rendelkező, hagyományos fogantyúk helyett oldalsó hornyokkal rendelkező tömörfa dolgozóasztalnak.

A FINESSE könyvszekrény egyenletesen és szabályosan elrendezett polcaival, és oldalsó, a polcokat körbeölelő bőr borításával klasszikus bőrönd formát idéz, finoman decens díszítő varrásokkal az oldalain.

A KLUTCH székek szintén bőr borítást kaptak, apró kézi öltésekkel és egyedi díszítő varrásokkal a szék háttámláján, melyek még inkább kiemelik azok elegáns textúráját, és organikus formáját.

A székek páratlan formájának tökéletes társa a szintén tömörfából készült SPEED étkezőasztal.  Különlegességét az egy darab középen álló, oldalra elnyúló aszimmetrikus láb adja, mely ezáltal jellegzetes szöget is zár be az asztallappal, ami egyben a design legfeltűnőbb részlete is.

A kollekciót a DYNAMIK Sofa teszi teljessé, melynek háttámláját mindkét végén polcban végződő diófa keret öleli körbe.