27
dec

Miért válassz gőzsütőt, gőzpárolót?

Az egészségtudatos életmód inkább a mindennapi élet részévé válik, és hogy  ételeinket is minél egyszerűbben, gyorsabban és egészséges formában készíthessük el,  ma már nem szabad figyelmen kívül hagyni a reform étrend egyik elmaradhatatlan konyhai készülékét, a gőzpárolót / gőzsütőt.

MIELE
MIELE

A gőzsütő mindent tud amit egy hagyományos multifunkciós sütő, de van egy extra tulajdonsága, ez pedig nem más, mint a gőz funkció. Míg a hagyományos sütőkben száraz forró levegőt kering az étel körül, addig a gőzsütőkben kombinálni lehet a forró, száraz levegőt és a gőzt. A tökéletes ételek titka az alacsonyabb hőfokban és az ideális páratartalomban rejlik. A gőzsütőkben mintegy 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletes süthetünk, és mindegy, hogy zöldséges étel készül, vagy hús, vagy épp kenyér készül – ezekben a készülékekben a gőz hozzáadásával minden szaftosabb, ropogósabb, gazdagabb ízű lesz.

A sütők víztartályát egyszerűen csak fel kell tölteni csapvízzel, beállítani a megfelelő programot és már indulhat is a sütés. Emellett a  gőzben hamarabb készülnek el az ételek, így a sütő nem csak egészségünkre, de az alacsonyabb hőmérséklet és az időfaktor miatt pénztárcánkra is kedvező hatással van.

GORENJE
GORENJE

A legnagyobb konyhakészülék gyártók – pl.: Gorenje, Miele – kínálatában számos darabot találunk, melyeket a legnagyobb designerekkel együttműködve fejlesztenek a stílusos technológia mentén.

MIELE
MIELE
GORENJE
GORENJE

A gőzpároló lehetővé teszi a zsiradék nélküli ételkészítést, melynek során az alapanyagok, a zöldségek és húsok természetes nedvességtartalma megmarad. Ez az innovatív  főzési technológia megőrzi az alapanyagok eredeti színét, ízét és aromáját, megóvja azok értékes vitamin és nyomelem tartalmát.

A Gorenje kombinált gőzsütői kitűnő sütési teljesítményt nyújtanak, méghozzá úgy, hogy a gőzt egyetlen vízcsepp kibocsátása nélkül hozzák létre, aminek köszönhetően az étel nem ázik el, friss és ropogós marad mire elkészül.

A Gőzsütő emellett alkalmas a fagyasztott ételek tökéletes kiolvasztásához is, mivel a forró gőz egyenletesen veszi körbe az ételeket, ellentétben a hagyományos sütőben vagy mikróban történő kiolvasztással szemben, az ezekben a készülékekben tapasztalható hideg-meleg pontok helyett.