11
jan

2018 PANTONE SZÍNE – ULTRA VIOLA 18-3838

Az előző évekhez hasonlóan a PANTONE az idei, 2018 -as évre is megválasztotta az év színét,  azt a hivatalos árnyalatot, ami  meghatározó trendje lesz a divat, smink és a lakberendezés világának. Idén ez, egy titkokkal körbe lengett, misztikus szín, a lila egy különlegesen merész árnyalata az ULTRA VIOLET 18-3838 lett.

Lee Eisenman, a Pantone igazgatója szerint: ” ez a drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és a jövőt jelképezi, egyben pedig utat is mutat a 2018-ra… A lila egy bonyolult szín. Bonyolult világban élünk, ezért egy bonyolult színt választottunk.”

Az ultraibolya egyszerre merész, és rejtélyes, ugyanakkor nyugodt, és elmélkedésre késztető, hiszen köztudottan a legspirituálisabb szín. Arra ösztönöz, hogy nézzünk  a saját világunkon túlra – nem véletlen, hogy Pantone hivatalos fotóján is a végtelen Univerzummal kommunikálta, emellett külön kitért Prince,  David Bowie és Jimi Hendrix zenéire akikre jellemző volt ez a szín.

És, hogy mi a helyzet a lakberendezés terén? A Pantone igazgatója szerint a fémes színek még mindig divatban maradnak, ám kissé szelídülnek, míg a pasztell árnyalatokat fokozatosan váltják fel az élénkebb színek – mint pl az ULTRA VIOLA. Szürkével és elefántcsont színekkel kombinálva nemes eleganciát, csillogó krómmal, arannyal és feketével pedig nagyvonalú glamouros vagy merész eklektikus hangulatot áraszt.

CALLIGARIS - LAZY
CALLIGARIS – LAZY
LASA IDEA - FLUX
LASA IDEA – FLUX
GAMMA - ASTON
GAMMA – ASTON
FELIS - RICK
FELIS – RICK
SIGMA L2 / Oscar
FELIS - SBAIZ
FELIS – SBAIZ
PIETRO COSTANTINI - VENERE
PIETRO COSTANTINI – VENERE
SAOMA / B SIDE Pemium

A kertben sem kell nélkülöznünk ezt az árnyalatot, sem bútorokban, sem különböző kiegészítőkben. Levendula mezők hangulatát idéző ULTRA VIOLET színű üvegek, a vázák és terítékek ellenállhatatlanul romantikus hangulatot teremtenek a forró nyári napokon.

ROBERTI RATTAN - KEYWEST
ROBERTI RATTAN – KEYWEST
IVV GLASS és L'OCA NERA TERÍTÉKEK ÉS VÁZÁK
IVV GLASS és L’OCA NERA TERÍTÉKEK ÉS VÁZÁK

Ha elég bevállalósak vagyunk, falszínnek is választhatjuk az év színét, azonban arra ügyeljünk, semmiképpen ne az egész szoba pompázzon ebben az árnyalatban,  csupán egy-egy falszakaszt öltöztessünk ebbe színbe, például az OMEXCO különleges alapanyagú, exkluzív tapétáival.

OMEXCO - ELIXIR
OMEXCO – ELIXIR
OMEXCO - KOYORI
OMEXCO – KOYORI