15
jan

Hideg, vagy meleg fényt válasszunk a lakásba?

Ez bizony sok mindentől függ, bizonyos esetekben a hideg fény a megfelelő, más hangulatokhoz a kellemes, meleg fény illik. Emellett jó ha azzal is tisztában vagyunk, a fényforrások, hideg, vagy meleg fényt sugárzó  tulajdonságaikból kifolyólag, képesek megváltoztatni a szoba  hőérzetet, a de kisebb-nagyobb mértékben akár falak és textilek árnyalatait is.

A Philips SceneSwitch LED-es fényforrással különféle megvilágításokat lehet beállítani egyetlen szokványos izzó- vagy vagy gyertya alakú égővel, ráadásul ehhez semmiféle fényerő-szabályozóra nincs szükség.

Egyetlen mozdulattal optimálissá tehető a világítás, a fényerőt igazítva a pihenéshez, munkához, vagy épp a hobbihoz.  optimálissá a világítást a lazításhoz, a hobbijaihoz, a pihenéshez vagy a munkához. Ehhez elég a kapcsolót megérinteni – még pedig a meglévő kapcsolót, hiszen azt nem kell lecserélni valami speciális változatra.

Az intelligencia magában az fényforrásban található, ezáltal nincs szükség szabályzóra vagy egyéb további eszközre. Csak egyszerűen ki kell cserélni a régi fényforrást  a Scene Switch fényforrásra, és a meglévő fali kapcsolóval azonnal  váltogathatjuk a különböző beállításokat.

A fényforrások beépített memóriachippel rendelkeznek, melyek megőrzik az utolsó fénybeállítást memóriájukban, így a lámpa újbóli felkapcsolásakor az utoljára használt fényhatással fog tovább üzemelni a lámpatest.

A SceneSwitch meleg fényforrások  háromféle intenzitással működnek:

I. 100% -os fényteljesítményen használva a színhőmérséklet  2700K, ami a hagyományos villanykörte fényének felel meg
II.   40% -os fényintenzitáshoz 2500K, vagyis még melegebb fényhatás társul
III.  10% -os megvilágítási szinten 2200K meleg, sárgás fényt ad az igazán otthonos, meghitt esti beszélgetésekhez

A hideg fényhatásokat SceneSwitch LED fényforrásaival érhetjük el, mégpedig kétféle intenzitásban:

I.  2700K színhőmérséklet, meleg fényhatás
II. 4000K színhőmérséklet, természetes fehér fényhatás