12
febr

Durrell után szabadon: állatok a “házamban”…

Bár a világ egyik legismertebb, remek humorral megáldott  zoológus / írójánál az állatok az “ágyban voltak”  mi megelégszünk azokkal az inspirációkkal is, melyek csupán  a lakás falain belülre hozzák a vidám állatseregletet. De mire is gondolunk?

A kiegészítők elengedhetetlen részei a lakásnak, de vajon vagyunk-e annyira merészek, hogy el merjünk távolodni a megszokott váza, kép, tál… stb konvencióitól, vagy merünk-e szakítani a fa, fém, vagy porcelán kiegészítők egyeduralmával?  És, hogy mire is gondolunk? Például az újraértelmezett állatfigurák bohém világára, amik minden otthont egyedi, ugyanakkor ultramodern stílussal ruháznak fel. Egy mackó, egy bagoly, vagy egy pinvin, innovatív alapanyagból, az egyszerű dekorációs szerepen túl funkciókkal is felruházva. ellenállhatatlanul vonzó részlet lehet az enteriőrben.

Fabio Rotella Bubo névre keresztelt asztali lámpája, egy vidám bagoly dizájn, melynek ihletadó madarát kicsik és nagyok egyaránt sokan szeretik.. Míg a bagoly a régi időkben szent állatnak számított, ma a Bubo egy egyedülálló, színes kiegészítőként kelt új életre. Élénk, színes formavilágának köszönhetően a Bubo lágy fényével diszkréten színezi a gyermekek és felnőttek élettereit…

A Jumpie egy aranyos és vicces design lámpa, amelyet Goran Lelas lelkes fantáziája hozott létre. A lámpa, a népszerű mesefigura, a nyuszi stilizált alakja, ami diszkrét fényével és új, ironikus formájával új személyiséget ad az enteriőrnek.

A LAB 81 által tervezett polietilén  lámpa  játékos termék, amely a másik nagy mesehőst, a mackót helyezi új szerepkörbe. A bájos, kerek fülű figra egy letisztult sziluett 6 matt és 6 lakkfényes színben, melyek közt a modern enteriőrbe való fekete és fehér épp úgy megtalálható, mint a gyerekszobákba való puha pasztellek, a kék és rózsaszín árnyalatok.
A Ping, az utóbbi idők egyik egyik legmókásabb design telefontartója. A szárazföldön esetlenül totyogó pingvin figurája egy könnyed mozdulattal hanyatt dönthető, ezután pedig csőre biztonságos és stabil lehetőséget kínál a mobiltelefon tárolásához. A Klasszikus pingvin színek (fekete / fehér) mellett, a most divatos türkiz  árnyalatában is elérhető