18
febr

Attraktív növényfalak az enteriőrben

A növényfalak napjaink egyik legdivatosabb és legkedveltebb belsőépítészeti eszközei, melyből léteznek élő növényfalak, és léteznek olyan moha/zuzmó változatok melyeknek ott is van létjogosultságuk ahol előbbiek kialakítására nincs mód.

Ezek a mohafalak bárhová egyszerűen installálhatók, és az élőfalakhoz hasonlóan, látványosan és kedvezően befolyásolják az enteriőr megjelenését és páratartalmát. Az életben maradásukhoz  szükséges nedvességet a levegő páratartalmából veszik fel, ezzel saját maguk biztosítják a vegetációjukat, így minden ápolás és öntözés nélkül friss és üde színűek  maradnak.

A mohafalak valójában  növekedés gátlóval konzervált speciális moha és zuzmó keverék, amik különlegessége, hogy a kezelés után is egészségesek és ÉLŐK!  maradnak, csupán növekedésük áll le.

Minden más, a természetben létező mohafajhoz hasonlóan, ezeknek a moháknak – mohafalaknak – nincs szükségük sok fényre, illetve erős napsütésre, ezért tökéletesen  érzik magukat az északi fekvésű, napsütést sosem látott illetve akár a félhomályos környezetben is. A moha és zuzmó keverékekből bármekkora felületek létrehozhatók az óriás falaktól, a keretbe foglalt, moduláris, képszerű dekorációs elemekig. További előnyük, hogy a nagyobb falak is könnyen szerelhetők, nincs szükség előtte speciális felületkezelésre, vízzáró réteg kialakítására.

A környezettudatos építészet másik, robbanás szerűen hódító megoldása  a vertikális, valódi, élő növényfal, mely a homlokzatoknak és az enteriőröknek egyaránt egyedi, extravagáns megjelenést nyújt.

Az élő növényfalakat inkább közületi terekben, irodákban, szállodákban, éttermekben alkalmazzák, leginkább azért, mert ezek a vegetációk már speciális szerkezeteket, telepítést és rendszeres, szakszerű, hozzáértő gondoskodást kívánnak.