28
Már

Térelválasztás design formában

A térelválasztás mind a magán, mind a középületekben fontos szerephez jut a térszervezések szempontjából. Ma már számos fix és mobil lehetőség közt válogathatunk attól függően, hogy a helyiség mérete, vagy annak funkciói miatt szeretnénk a teret megosztani.

Modulnova
Modulnova

Bár manapság a nyitott egyterű enteriőrök divatját éljük, ami valljuk be nagyvonalú, kényelmes és látványos, de néha túl sok lehet a nyitottságból… Ilyenkor azt érezzük, mégis csak szükségünk van  kisebb nagyobb mértékű elkülönülésre, intimitásra.

Alf da Fré
Alf da Fré

A térelválasztó elemek / rendszerek használatával megtartható a nyitott, egyterű  elrendezés minden előnye, a világosság, az átláthatóság és a tágasság, ugyanakkor a különböző enteriőr részletek jelzésértékűen ugyan, de mégis csak elkülönítésre kerülnek. Amikor enteriőr részleteket választunk el  egymástól, tehetjük azt pusztán dekoratív, design módon, de tehetjük funkcionalitással kombinálva is. Például egy paravánnak csupán esztétikai térelválasztó szerepe van, míg egy könyvespolc, vagy egy kandalló már valós funkcionalitással is rendelkezik a vizuális szerepe mellett.

egyedi, design bioethanol kandalló
egyedi, design bioethanol kandalló

A legegyszerűbb elegáns és funkcionális térelválasztási mód a polcrendszer, ami egyszerre számos előnyös tulajdonságot egyesít. Igazodik a tér stílusához, nem állja útját a fénynek, miközben  tárolási lehetőséget is nyújt. Lehet zártabb vagy nyitottabb, érhet mennyezetig, vagy végződhet alatta, milyenségét, látványát a helyiség stílusa és annak méretei határozzák meg.

Roche Bobois
Roche Bobois
Modulnova
Modulnova

A hagyományos lehetőségtől kissé távolodva érdemes közelebbről is megismerni  egy olyan izgalmas térelválasztási módot, ahol színes eloxált alumínium “láncszemek” nyújtják az innovatív térformálás kreatív lehetőségét. A láncok segítségével egyrészt különleges térkapcsolatok, másrészt egyedi térformáló design objektumok is kialakíthatók. Sőt tovább menve, akár különféle minták vagy fotók is megjeleníthetők a szellős falat képező lánc felületeken, minden esetben igazodva a magán és közületi megrendelők elképzeléseihez.

A különleges térelválasztók közt találkozhatunk olyan üveg lapokból épített  izgalmas design rendszerekkel, melyeket olasz gyártójuk gyönyörű muránói üveglapokból készít. Szépségüket és egyediségüket a változatos megjelenésű finom üveglapok adják, melyek minden egyes darabját kézzel készítik az itáliai manufaktúrában. A moduláris rendszerű mennyezeti illetve fali “lámpafüggönyök világításként , dekorációként és térelválasztóként egyszerre funkcionálnak, melyeknek különböző dimenziókban játszó paneljei  többdimenziós fénystruktúrákat hoznak létre.

Fabbian
Fabbian
Fabbian
Fabbian
Fabbian
Fabbian
Fabbian
Fabbian

A mobil vagy fixen beépített egyedi bioetanol kandallók elképesztő mennyiségű lehetőséget rejtenek a nagy terek attraktív megosztásához. Teljesítményüktől függően kiegészítő-, és temperáló fűtésre is alkalmasak, ráadásul működés közben a térelválasztás mellett varázslatos vizuális élményt is nyújtanak.

Egyedi bioetanol kandalló
Egyedi bioetanol kandalló
Egyedi bioetanol kandalló
Egyedi bioetanol kandalló
Egyedi bioetanol kandalló
Egyedi bioetanol kandalló

Egyszóval, ha valaki térelválasztáson gondolkodik, manapság már a legjobb minőségű, és legszebb megjelenésű funkcionális design darabok közt válogathat – mi pedig bemutatótermünkben segítséget nyújtunk a széles kínálatban való eligazodáshoz, és a legmegfelelőbb döntés meghozatalához.