28
ápr

Salone del Mobile 2018 – Milánó

Alig 2 napja zárult Milánóban a világ legnagyobb nemzetközi bútor szakvására, ami mint mindig, most  három fő csoport a Saloni del Mobile (bútor) , a Salogne del Bagno (fürdőszoba) és a világítással váltakozva, minden második évben aktuális EuroCucina (konyha) témaköreire épült. A mintegy fél millió látogató közel kétszáz ország, több ezer kiállítójának termékeit nézhette meg a klasszikustól indulóan a kortárs, minimalista design innovációkig.

De mik is voltak azok a legfőbb trendek, melyek egy évre előre ismét meghatározzák a design irányvonalait, a színeket, a formákat és az anyagokat az enteriőr- és bútordesign területén? Ami elsőre feltűnt, az a természetes kövek, a márvány / márvány laminátok uralkodó szerepe volt. Mindegy, hogy padló- vagy falburkolat, fürdőszobabútor, konyhafront- vagy pult, mindenütt jelen voltak. Asztalt szinte nem is láttunk márvány top nélkül, kicsi, nagy, étkező, dohányzó, vagy lerakóasztal, nem léteztek a szebbnél szebb márvány lapok nélkül.

Cattelan Italia
Cattelan Italia
Cattelan Italia

Rengeteg bőrrel is találkoztunk, ágylábakon, bútor frontokon, de még a szekrények belsejében, akár a gardrobok bőrrel bevont akasztórúdjain is.

Cattelan Italia
Cattelan Italia

Színek tekintetében a semleges és föld színek mellett a mély kékek, dzsungel zöldek és türkizek magas aránya volt megfigyelhető, klasszikus és modern formájú bútorokon egyaránt.

Erba Italia
Pietro Costantini

Bonaldo
Calligaris

Sőt, a dzsungelszínek már visszaköszöntek a mosdókon is…

Hódított az üveg is, asztal, szék, polc, mosdó, vagy épp térelválasztó formájában egyaránt.

Glass Italia

A székek egyértelműen színesednek a pasztell és az élénk színek egyaránt jelen vannak az mostani designban.

Pedrali
Pedrali
Metalmobil
Metalmobil

A kanapék tekintetében a méretes “hempergős” kanapé a vezető trend, amik most leginkább alacsony, dobogószerű szerkezeten pihennek hatalmas párnáikkal.

Calligaris
Roche Bobois