24
jún

A legszebb 3d burkolatok

Azzal, hogy a falburkolatok – a csempék és mozaikok – felülete kilépett a megszokott kétdimenziós síkból és erőteljesen térhatásúvá vált, új és nagyon látványos lehetőségek nyíltak meg az enteriőr tervezés terén.

Porcelenosa, Apavisa, Atlas Concorde, Cotto Etrusco

Ennek a vizuális attraktivitásnak köszönhetően ma már nem csak a fürdőszobák és konyhák, hanem a különféle lakó- és közösségi terek preferált burkolataiként is egyre nagyobb teret hódítanak.

Marca Corona

Jellegükből adódóan egyértelmű, hogy a 3 D-s lapokkal nem lehet az egész helyiséget  felburkolni,  valójában egy-egy falszakasz, pengefal, vagy részlet leghatásosabb kiemelésére szolgálnak. A divat világához hasonlón – a semleges és naturális színek mellett – ezeknél a burkolatoknál is megjelentek a már – már  zavarba ejtően élénk színek, és sokszor a természetes formákra még véletlenül sem emlékeztető bizarr felületek. A a kínálat  rendkívül gazdag, számtalan méretben, formában, stílusban és színben egyaránt.

Atlas Concorde
Atlas Concorde
Apavisa 

A letisztult szögletes / vonalas geometrikus formáktól indulóan a hullámos lágy felületeken át  egész az organikus motívumokig, a design rendkívül széles. Egy biztos, mindegyikük könnyedséget és játékosságot hoz  a modern, minimál enteriőrök szigorú világába, de közben a tarkaság szóba sem kerül…

Marca Corona – 4D / Grand Emporio
Marca Corona

Ahhoz, hogy valóban érvényesülni tudjanak, térre van szükségük. Fontos a nagyobb belmagasság és a kellő, nyitott rálátás a falakra. Vonzó és dinamikus külsőt nyújtanak az enteriőröknek,  ügyesen kihasználják a fény és árnyék hatására megjelenő vizuális térbeli játékot. Ezeket a falakat  plasztikus szobrászati ​​hatás jellemzi, ahol az  absztrakt minták,  a hullámos és geometrikus motívumok, a tér  legszebb főszereplőivé lépnek elő, selyem- vagy  magas fényű, illetve matt felületi hatásokkal. Ezzel azonban még közel sincs vége – a sor tovább folytatódik a minden oldalukról térben formált változatokkal, amik mögé igény szerint LED világítás is építhető, így  fokozza még tovább az újszerű élményt és a már amúgy is extrém látványt.

Apavisa
Apavisa
Apavisa

Aki elég merész, nem csak a falakra, hanem a padlóra is választhat gyönyörű 3d burkolatot, akár olyan gyönyörűséget is, mint a világhírű designerek Patricia Urquiola csipkéket és fosszíliákat idéző Dechirer, vagz Relief  kollekciói…

Mutina – Dechirer, design: Patricia Urquiola
Mutina – Dechirer, design: Patricia Urquiola

 

Mutina – Dechirer, design: Patricia Urquiola
Mutina – Relief, design: Patricia Urquiola
Mutina – Relief, design: Patricia Urquiola
Apavisa
Atlas Concorde
Marca Corona
Porcelanosa
L’ Antic Colonial