30
júl

A merész színek a legújabb őrület a fürdőszobában

A trendi minimál designt követő hófehér szaniterek egyeduralma egyértelműen megdőlni látszik – sőt… Az utóbbi évek szakmai világvásárai egymás után mutatják be az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő színes mosdókat ( kádakat és csaptelepeket ).  A világvezető gyártók először finom pasztell színekkel tesztelte a piacot, majd az egyöntetű sikert látva a trendet egyértelműen a hangsúlyos markáns színek irányába vitték el…

A szaniterek letisztult formáikkal rendkívül hatásosan érvényesülnek a fürdőszobák divatos hófehér, szürke, beton, cement vagy műgyanta jellegű neutrális környezetében.

A színek az izgalom mellett a formák kiemelését is szolgálják és a kortárs tervezők tökéletes érzékkel komponálják ezeket a “színes színeket” a fürdőszoba enteriőrbe. Mindegy, hogy szigorú geometriájú szögletes, vagy lágy organikus formáról van szó, a színek mindig hatásosan segítik a design érvényre jutását.

A több mint 50 éves Ceramica Flaminia újításaival mindig élen járt a szaniterek világában. Mind a mai napig változatos formákkal, színekkel és technológiával mozgatja meg az enteriőr trendeket.

FLAMINIA
FLAMINIA

Beépíthető, vagy pultra ültethető színes mosdótáljai számtalan formában és méretben készülnek. A színeinek kialakítása tekintetében gondosan tanulmányozta a természet, a föld, a tengerek, a növény- és ásványvilág színeit. Így születtek többek közt a bazaltszürke, a talkum, kakaó, dohány, és  homokkő és rózsakvarc-, majd az utóbbi évek tengerszínei, a kékes- zöldes akvamarin árnyalatai.

FLAMINIA - Doppio Zero design: Paola Navone
FLAMINIA – Doppio Zero design: Paola Navone

Antonio Lupi extravaganciája mindig is a figyelem középpontjába állította az olasz designer céget. Az elsők közt dobott piacra színes szanitereket, többek közt a palástján élénk színű álló és pultra ültethető mosdók formájában.

ANTONIO LUPI - Simplo Colori, design: Mario Ferrarini
ANTONIO LUPI – Simplo Colori, design: Mario Ferrarini
ANTONIO-LUPI - Tuba-design: Carlo Colombo
ANTONIO-LUPI – Tuba-design: Carlo Colombo
ANTONIO LUPI – színes mosdótálak
ANTONIO LUPI – színes mosdótálak

Idén a színes koncepciót LUPI továbbgondolta, és a porcelán alapanyag helyett márvány illetve üveg alapanyagokban hívta életre. Ennek eredményképp áprilisban Milánóban bemutatta az Albume kollekciót, ami szürkés-barba üvegből, illetve valódi márványból készült.

ANTONIO LUPI – Albume, design: Carlo Colombo 2018
ANTONIO LUPI – Albume, design: Carlo Colombo 2018

A szintén olasz GLASS DESIGN ITALY talán a legmagasabb szinten műveli a színek és alapanyagok játékát a mosdódesignban. Üvegből, fémből, vagy épp szilikonból készült különleges formavilágú mosdóit karakteres telt és csillogó nemes fém színekben tervezi.

GLASS DESIGN ITALY - Drop Katino
GLASS DESIGN ITALY – Drop Katino
GLASS DESIGN ITALY 2018 újdonság
GLASS DESIGN ITALY 2018 újdonság
GLASS DESIGN ITALY - Laguna Blue
GLASS DESIGN ITALY – Laguna Blue

A VILLEROY & BOCH neve az egyik név volt azok közül, amelyik határozottan egybeforrt a kifinomult és legújabb irányadó színkoncepciókkal. A csúcsdesign Artis kollekciójának színeit kizárólag a német cég számára tervezte a neves német-dán designer, Gesa Hansen. A közös vonás ezekben a mosdókban ( és kádakban), hogy csupán a szaniterek palástja öltött színes ruhát, a belsejük megmaradt a könnyen tisztíthatóság és a még finomabb design érdekében hófehérben.

VILLEROY & BOCH - Artis Color, design: Gesa Hansen
VILLEROY & BOCH – Artis Color, design: Gesa Hansen
VILLEROY & BOCH - Artis Color, design: Gesa Hansen
VILLEROY & BOCH – Artis Color, design: Gesa Hansen
VILLEROY & BOCH - Artis Color, design: Gesa Hansen
VILLEROY & BOCH – Artis Color, design: Gesa Hansen