20
szept

KitchenAid, a világ presztízs robotgépe

Akik rendszeresen sütnek és főznek azok pontosan tudják hogy a siker egyik zálogát a kiváló alapanyagok, a másikat pedig a profi konyhai eszközök, és gépek jelentik.

KitchenAid prémium márka története  mintegy 100 évvel ezelőtt, kezdődött, Herbert Johnson ohioi mérnök „H5” elnevezésű konyhai habverőjével, mely az első ilyen típusú gép volt a világon. A KitchenAid márkanév a készülék tesztelése során született. mégpedig igazán spontán módon. Ugyan is a tesztelés során az egyik igazgató feleségének kiszaladt  a száján, „Nem érdekel, hogy mi a neve, de ez életem eddigi legjobb konyhai segédeszköze”.

Az elkövetkezendő évek során rendszeresesen fejlesztettek, amik eredményeként szép lassan világvezető branddá válva, forradalmasították a konyha világát.

A habverőt a 20 -as évek végén, az eladási rekordogat döntögető mixer követte, majd nem egészen 10 év múlva az Egmont Arens által tervezett híres „K” modellt, ami valódi kultikus és design ikonná vált napjainra.

Az akkor úttörőnek tartott forma több dizájn díjat nyert, ami egyben belépőt is jelentett a világ számos múzeumába. Ma, a KitchenAid mixerek változatlanul az első, Egmont Arens által tervezett darabok jegyeit viselik, ami ékes bizonyítéka a formaterv halhatatlan diadalára.

1955-ben a KitcheAid – ismét csak világelsőként – szakított a konyhai berendezések tiszta, hófehér színvilágával, hogy készülékei ragyogó rózsaszínekben, szatén fém, buja zöld és vibráló napsárga árnyalatokban hódíthassák tovább a világot.

Ez a paletta a 90-es években új modellekkel és további pazar coloritokkal: kobaltkék, almazöld, császárvörös, pasztell-, és mandarinsárga, valamint a minimál előszeleként, antracitszürke színekkel bővült. A “szín”, mint a forma kiemelésének látványos eszköze, ezzel egyszer s mind a brand védjegyévé is vált.

A KitchenAid legendás  készülékeit összetéveszthetetlen stílusosság és forma jellemzi, amik professzionális tudással és kimagasló teljesítménnyel párosulnak.

Az idén 100 éves cég a kerek évfordulóra Szív Királynő néven limitált kiadású  szériát dobott piacra, az otthon melegét, fékezhetetlen energiát és a szenvedélyt szimbolizáló vörös-piros színben. A sorozat az ikonikus robotgép mellett további hat, egymáshoz tökéletesen illeszkedő és egymást tökéletesen kiegészítő készülékből áll, egy elkövetkezendő, újabb korszak kezdetén…