06
nov

Miért izgalmas ma az innovatív LVT padló?

A mai innovatív padlóburkolatok közt létezik egy olyan műanyag padló, ami már hírből sem közelíti a régi PVC padlókat. Rendkívül dekoratív és látványos, emellett pedig olya annyira természetes hatású, hogy sokszor közelebbről is meg kell néznünk, hogy eldönthessük mit is látunk…

EXPONA

Az LVT, vagy ismertebb nevén vinyl padlók, már nevükkel (Luxury Vinyl Tile) is behatárolják kategóriájukat. Egyre kedveletebbek és népszerűbbek a melegburkolatok közt, számos kedvező, pozitív tulajdonsággal bírnak, ami végképp eltávolítja őket a régi linoleumok sztereotip világától.

Anyaga egy kiemelkedően kemény szintetikus anyag, sokkal keményebb, mint a régi PVC. Ebből az exta keménységből kifolyólag megfelelően kell ápolnunk ahhoz, hogy hosszan megőrizze eredeti szépségét. Ugyan is ha egy ilyen felületen bármilyen nehéz tárgyat ( pl. bútorokat ) húzgálunk, akkor nem kizárt a padló felületi karcolódása. Bár hozzá tesszük, ez nem csupán az LVT burkolatok sajátja, ez mind a valódi fa, mind a laminátok, sőt a kerámia padlóburkolatok esetén is előfordulhat. Mivel 100%-ban műanyag burkolatról van szó, a víz nem okoz semmilyen kárt a felületében, mindegy, hogy hideg, vagy forró  ömlik rá.

EXPONA

Ebből pedig egyenesen következik, hogy voltaképp bárhol, akár a nagy nedvességnek, és a kifolyó víz rendszeres lehetőségének kitett helyiségekben is biztonsággal alkalmazhatók.

Esztétikailag a legváltozatosabb fa- kő- beton-… stb felületeket képes megjeleníteni, a valódiakhoz megtévesztési hasonlító designban, de válogathatunk az geometrikus, organikus, vagy épp abstrakt motívumokat megjelenítő LVT-k közt is.

WINEO

A kopóréteggel ellátott, különböző vastagságú vinyl padlók, különböző erősségű kopásállósággal bírnak, így az adott tér igénybe vételét figyelembe véve, bárhová – magánlakások és közintézmények – egyszerűen kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb fajtát.

Mint padlóburkolat, a műanyag összes előnyét kihasználja: alkalmazható padlófűtés felé, mindig meleg érzetet nyújt, nem mozog, nem recseg-ropog, nem kopog, egyfajta rugalmassággal bír, ezáltal kedvező hatással van az izületekre is.

Ezek az új LVT padlók már minimálisra korlátozott  adalékanyagok felhasználásával készülnek, ami mind környezetvédelmi, mind egészségügyi szempontból előremutató, környezettudatos gondolkodásra vall.

WINEO
WINEO
EXPONA
WINEO
EXPONA